Piquet-Rosberg párbaj a Williams-BMW-ért

2003.12.05. 17:11
A két egykori világbajnok fiai versengenek az angol istálló szerződéséért. Amelyikük gyorsabb lesz, talán átveheti a csapattól 2005-ben távozó Juan Pablo Montoya helyét.
Mivel Juan Pablo Montoya a következő szezon végén elhagyja a Williams csapatot, és a McLaren-Mercedes pilótája lesz 2005-től, az egyik BMW-motoros autót biztosan másik versenyző fogja vezetni másfél év múlva.

A jaguaros Mark Webberrel már felvette a kapcsolatot Sir Frank Williams, de szóba került Giancarlo Fisichella és Rubens Barrichello szerződtetése is.

Jól jön egy világbajnok apuka

Sőt, azt sem lehet kizárni, hogy a távozó kolumbiai helyét egy abszolút újonc veszi át: Nelson Piquet Jr. vagy Nico Rosberg.

A két tinédzser édesapja ugyanis egyaránt nyert F-1-es világbajnokságot Williams-autóval - Keke Rosberg 1982-ben, Nelson Piquet 1987-ben - és azóta is mindketten nagyon jóban vannak a csapattulajdonossal.

Olyannyira, hogy a héten Jerezben mindkét fiatalember lehetőséget kapott arra, hogy megmutassa, mire is képes az F-1-es autó volánja mögött.

Piquet Jr.: "Kifejezetten jól éreztem magam"

Előbb a brazil, majd a finn - ő egyébként tavaly már kipróbálhatta az angolok gépét - tesztelhetett egy teljes napon át, majd csütörtökön felváltva ültek autóba.

"Az első napom a Wiliamsben nem volt könnyű, mert kisebb gondok miatt kétszer is meg kellett szakítanom a körözést, de szerencsére hamar megszoktam az F-1-es autót" - számolt be pénteken az első Forma-1-es élményeiről az ifjabb Piquet - "Csütörtökön viszont már kifejezetten jól éreztem magam, annak ellenére, hogy egy ideig esőben kellett vezetnem. Összességében elégedett vagyok az eddigi teljesítményemmel."

A dél-amerikai legjobb ideje száraz pályán 1.20.453 volt, ám másnap, szerdán Nico Rosberg ennél egy másodperccel jobbat, 1.19.468-at futott.

Rosberg: "Egész jó köröket mentem"

"Nagyszerűen szórakoztam a Williams-BMW-ben, hihetetlen élmény volt, élveztem a tesztet" - mondta felszabadultan a Rosberg-fiú. - "Természetesen nagy volt az elvárás, de eldöntöttem, hogy nem foglalkozom ezzel, csak a feladatra összpontosítok, és megpróbálom kihozni magamból a maximumot. Azt hiszem, nagyjából sikerült is megvalósítanom a tervem, annak pedig különösen örülök, hogy megismerhettem az F-1-es autót, és egész jó köridőket sikerült elérnem."

Csütörtökön, vizes pályán Piquet volt a jobb, 1.28.640-nel - riválisa 1.30.262-t autózótt - bár mivel nem egyidőben köröztek, a finn-nek valószínűleg nehezebb dolga volt.

A Williamsnél mindkét versenyzővel elégedettek voltak, de azt nem árulták el, ki tett jobb benyomást a csapatvezetőkre. Arról pedig szintén nem nyilatkoztak, hogy melyiküket szerződtetik - ha szerződtetik egyáltalán - a 2005-ös szezonra.