Öt évre 29 milliárd forintot kap Raikkönen

2003.12.13. 15:00
Egy angol lap szerint a 24 éves finn rekordfizetést kap a McLarentől, melynek legutolsó éves részlete 70 millió dollár (57 millió euro) lesz.
Napjainkban a Forma-1-es pilóták a világ legjobban kereső sportolói közé tartoznak. Természetesen a legmagasabb éves fizetést a hatszoros világbajnok Michael Schumacher kapja, a német a Ferraritól évi 35 millió dollárt (7,5 milliárd forintot) zsebel be.

Schumacher csak második lesz

Az angol BusinessF1 című lap szerint viszont hamarosan már nem a Ferrari szupersztárja lesz az első az F-1-es kereseti listán, hanem az idei vb-második, Kimi Raikkönen.

A magazin úgy tudja, a finn pilóta, aki 2002-ben szerződött a McLaren-Mercedes istállóhoz, öt év alatt összesen 134 millió dollárt (közel 29 milliárd forint) fog keresni.

Az eddig csupán egy futamgyőzelmet szerzett versenyző idén 8 millió dollárral gazdagodott, és 2005-ig összesen 64 millió dollár érkezik a bankszámlájára a csapatától. Az utolsó, 2006-os szezonban így Michael Schumacher jelenlegi éves bérének a dupláját, 70 millió dollárt (15 milliárd forintot), abszolút rekordösszeget kereshet meg.

A Ferrari is vinné

A 24 éves Raikkönen ráadásul esélyes arra, is, hogy Michael Schumacher visszavonulása után - a német szerződése a Ferrarival épp 2006-ban jár le - átvegye annak helyét az olasz istállónál.

"Raikkönen az idei szezon vége felé az öregedő McLarent is kitűnően vezette, ráadásul nem érdeklik az elvárások, és ritkán hibázik a kritikus szituációkban. Ő a legjobb a fiatal F-1-es pilóták közül" - dicsérte őt ehét közepén Ross Brawn, a Ferrari technikai igazgatója.

Egy esetleges Ferrari-szerződéssel pedig valószínűleg fizetésemelés is járna.

Az idei Forma-1-es kereseti toplista:

1. Michael Schumacher Ferrari 35 millió dollár
2. Ralf Schumacher Williams-BMW 12 millió dollár
3. Kimi Raikkönen és David Coulthard McLaren-Mercedes 8-8 millió dollár
5. Rubens Barrichello Ferrari 7 millió dollár
6. Juan Pablo Montoya Williams-BMW 6 millió dollár