'Kilencven százalék Baumgartner esélye'

2003.12.18. 19:25
A Minardi tulajdonosa, Paul Stoddart szerint már szinte biztos, hogy jövőre a magyar pilóta vezetheti csapata egyik autóját.
Paul Stoddart csapattulajdonos szerint 90 százalék az esélye annak, hogy Baumgartner Zsolt a Minardi-Cosworth egyik versenyzője lesz a jövő évi Forma-1-es világbajnokságon.

"A Minardiban tudna megfelelően tovább fejlődni"

A faenzai székhelyű csapat főnöke szerint a szerdán szerződésajánlatot kapott magyar pilóta ügyében még számos, kisebb szponzori részletet kell tisztázni. Stoddart ismét elmondta: lenyűgözte Baumgartner szereplése az idei Magyar és Olasz Nagydíjon , amikor a sérült ír Ralph Firmant helyettesítette a Jordan-Fordnál. A 22 éves tehetség Hungaroringen a 35. körben műszaki hiba miatt még feladta a futamot, de a monzai pályán már célba érkezett a 11. helyen.

"Okosan versenyzett, semmilyen bajt nem okozott. A mienkhez hasonló csapatban tudna megfelelően tovább fejlődni" - szögezte le Paul Stoddart.

Az ausztrál csapattulajdonos elmondta még, hogy a Forma-1 első számú vezetője, a Minardinál is részvénytulajdonos Bernie Ecclestone szerény szerepet vállalt Baumgartner Zsolt előszerződésében.

"Annyit kérdezett, hogy érdekelne-e engem a magyar versenyző?" - tette még hozzá Stoddart.

Verstappen szponzora a Jordant választotta

Az olasz-ausztrál istálló egyik versenyzői helyére csütörtökig még Jos Verstappen is esélyes volt, de nem sokkal a Minardi-főnök nyilatkozata után a holland pilótát - és vele együtt a Minardit is - idén támogató Trust International internetes oldala nyilvánosságra hozta: a cég 2004-ben a Jordan-Fordot, s nem a Minardi-Cosworth-t akarja szponzorálni.

Mindez azt jelenti, hogy Verstappen semmiképpen sem versenyezhet jövőre Paul Stoddart csapatában.