Mégis lesz Francia Nagydíj

2003.12.20. 11:55
Az egy hónappal ezelőtti bejelentéssel ellentétben mégis megrendezik 2004-ben a Forma 1-es Francia Nagydíjat, miután sikerült előteremteni a szükséges pénzügyi garanciákat. Ha Bernie Ecclestone is rábólint a Magny-Cours-i versenyre, jövőre tizennyolc állomása lesz a sorozatnak.
Biztossá vált a július 4-re tervezett Forma-1-es Francia Nagydíj anyagi háttere - jelentette be az ország autósport szövetsége (FFSA). Az FFSA közleményében azt is tudatta, hogy már el is küldte a pénzügyi garanciákra vonatkozó papírokat Bernie Ecclestone-nak, a világbajnoki sorozat teljhatalmú urának. A szerződéshez minden Forma-1-es csapatnak hozzá kell járulnia, a határidő december 31.

A franciaországi viadal lebonyolítása azután került veszélybe, hogy a szervezők november közepén finanszírozási gondokat jelentettek. Akkor a pálya igazgatója, Roland Hodel biztos volt benne, hogy 2004-ben nem látogat el a száguldó cirkusz Magny-Cours-ba, vele szemben a francia sportminiszter azonban úgy nyilatkozott, még nem született döntés a verseny törléséről. A gondokat az okozta, hogy a futamot rendező, helyi önkormányzati tulajdonú társaság ez előző két évben veszteséges volt, és ezért nem vállalhatta a szükséges garanciákat a 2004-es nagydíjra.

Ha a Francia Nagydíjat 2004. július 11-én megrendezik, akkor jövőre - első alkalommal - 18 futamból áll majd a gyorsasági világbajnokság.