Valér
2 °C
8 °C

Baumgartner még optimista

2004.01.10. 18:15
A Minardival szerződésben álló pilóta bízik benne, hogy csak félreértésről van szó a Mol-üggyel kapcsolatban.
Baumgartner Zsolt, az első magyar Forma–1-es pilóta reménykedik benne, hogy csupán félreértésről van szó az egyik támogatójával kapcsolatban. A versenyző arra reagált, hogy a MOL Rt. pénteken bejelentette, újra kívánja tárgyalni a pilóta szponzori támogatásának feltételeit.

„Továbbra is készülök a Forma–1-re”

„Ugyan külföldön vagyok, de természetesen értesültem az otthon történtekről – mondta az MTI-nek Baumgartner Zsolt – Bízom benne, hogy csak valami félreértésről van szó, és a menedzsmentnek mihamarabb sikerül rendeznie a problémát. Én mindenesetre továbbra is az előre megszabott menetrend szerint készülök, hogy méltóképpen képviselhessem a magyar színeket a Forma–1-ben.”

A Mol felülvizsgálná a támogatási szerződést

A cég pénteken arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy nem szándékozik kivonulni a fiatal versenyző mögül, továbbra is segíteni szeretné őt, ugyanakkor, ahogy a szóvivő fogalmazott, a szándéknyilatkozat aláírása óta bizonyos körülmények megváltoztak, ezért akarnak újra tárgyalni a támogatásról.

Baumgartner Zsolt december 23-án írta alá szerződését a Minardi istállóhoz. A megállapodás egy évre szól, hároméves opcióval. Az első fizetési kötelezettségnek január 15-ig kell eleget tenni a csapat „felé”.