A Mol már nem bízik Baumgartner menedzserében

2004.01.10. 18:03
A cég szóvivője szerint Frank Tamás nem tájékoztatta őket a Minardival kötött szerződés feltételeiről. A menedzser viszont képes bizonyítani, hogy mindenről beszámolt a Mol vezetőinek.
A Mol bizalma megrendült Baumgartner Zsolt menedzserében, mivel az olajtársaságot nem tájékoztatták az autóversenyző szponzorációs feltételeinek változásáról, és a pontos részletekről sem, mondta el az MTI-nek Lukács Bea, a Mol szóvivője szombaton.

"A Mol a sajtóból szerezte az információit"

„A Mol éveken keresztül eredményes szponzori együttműködést folytatott Baumgartner Zsolttal” – hangsúlyozta Lukács Bea hozzátéve, egy rangosabb „nemzetközi porondra” lépés előkészületi fázisában rendkívül körültekintően, a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően akarnak eljárni.

„Ez azt jelenti a Mol részéről, hogy pontosan ismerni akarják az üzleti feltételeket, részleteket, a Mol számára biztosítható előnyöket és lehetőségeket. A szponzoráció ugyanis üzleti szerződés, amely mindkét fél számára előnyöket kell, hogy biztosítson” – mondta a szóvivő.

"A jelen helyzetben viszont úgy látszik, hogy ezt a Baumgartner Zsoltot képviselő menedzser nem értette meg" - közölte Lukács Bea - "Ő ugyanis mindeddig nem tájékoztatta a Mol-t a szponzorációs feltételekről, amelyek feltétlenül szükségesek a szerződés megkötéséhez. Ehelyett a Mol az összes körülményről és a szereplők folyamatos változásáról a sajtóból értesült, ami a Forma-1 világában elfogadhatatlan."

"A Mol ugyanakkor nem vonul vissza a tárgyalásoktól, megállapodás viszont csak akkor képzelhető el, ha minden feltételt megismernek és azok mindkét félnek előnyösek. A Mol számára ugyanis Baumgartner Zsolt szponzorációja nem jótékonysági juttatás, hanem szigorú üzleti vállalkozás" - fejtette ki Lukács Bea.

A cég nem kommentálja a 320 milliós csökkentést

"A Mol Rt. a szponzorációs szerződéseit bizalmasan kezeli, így az azokban szereplő összegekről nem nyilatkozik" - tette még hozzá a szóvivő. - "Az újságokban megjelent összegeket a Mol nem is kívánja kommentálni."

Újságcikkek 380 millió forintos Mol támogatásról írtak, amit a Mol 60 millió forintra akar csökkenteni információik szerint.

A Mol szóvivője ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a tárgyalás közben kiszivárgó információk megdöbbentették őket, ez további bizalomvesztéshez vezetett.

Frank: "részletes felvilágosítást adtunk mindenről"

Frank Tamás menedzser az MTI megkeresésére azonnal reagált a Mol szóvivőjének a kijelentéseire.

"Kétezerhárom decemberének első napjaitól folyamatosan tájékoztattuk a közvéleményt arról, hogy Baumgartner Zsolt menedzsmentje, mivel a Jordan-csapathoz kapcsolódó opció lejárt, felvette a tárgyalásokat a Minardival. A MOL ügyvezető igazgatójának 2004. január 5-én 1 óra 37 perckor kelt e-mailjére, illetve az abban foglalt kérésekre 2004. január 6-án 11 óra 21 perckor ugyancsak e-mailben részletes választ és felvilágosítást adtunk. Az ügy folyamatáról az ügyvezető urat bizonyítható módon folyamatosan tájékoztattuk" - nyilatkozta Frank.