A Mol szerdán tárgyal Kondorral

2004.01.13. 14:57
A Baumgartner-ügyben a GYISM által megbízott közvetítő felvette a kapcsolatot a Mol illetékes vezetőivel.
Kondor László, a Baumgartner-ügyben a sportminisztérium által megbízott közvetítő felvette a kapcsolatot a Mol illetékes vezetőivel, az érdemi tárgyalások szerdán kezdődhetnek.

"A Mol nyitottan áll a kérdéshez"

"A Mol vezetői nyitottan álltak a kérdéshez, a megbeszélések holnap kezdődnek, mivel a cég illetékes vezetői külföldön tartózkodnak" - nyilatkozott Kondor László. - Addig is folytatjuk annak az állam által a kormányhatározat alapján megalakítandó gazdasági társaságnak az előkészítését, amely majd a Baumgartner Zsolt Forma-1-es versenyzéséhez kapcsolódó jogokat birtokolja."

A sportmenedzser, aki egyébként az említett társaság ügyvezetője lesz, nem kívánt jósolni azzal kapcsolatban, hogy sikerül-e csütörtökig tető alá hozni a megállapodást. Január 15-ig kell ugyanis átutalni az összeg első részét - a hírek szerint 2 millió dollárt - a Minardinak.

"Nem tudom pontosan, mik a problémák"

"Korábban a Mol-lal és a Minardival is Baumgartner menedzsmentje tárgyalt, én egyelőre csak a sajtóból tudom, milyen problémák merültek fel" - jegyezte meg Kondor.

A sportmenedzser 1986 óta áll kapcsolatban a Minardival, baráti viszonyt alakított ki az istálló több tagjával, és mivel a csapattagok folyamatosan cserélődnek, így sok ismerősre tett szert az egész Forma-1-ben, továbbá 18 éve a Minardi Klub Budapest elnöke.

Pénteken derült ki, hogy a Mol újra kívánja tárgyalni Baumgartner Zsolt szponzori támogatásának feltételeit, mivel megváltoztak az eredeti feltételek, s a cég bizalma megrendült a pilóta menedzserében.