Barrichello szerződést hosszabbított a Ferrarival

2004.01.14. 11:07
Tavaly júliusban nem, idén januárban viszont úgy döntött a Forma-1-es konstruktőrök köztött világbajnok Ferrari, hogy a csapat számára Barrichello a legmegfelelőbb pilóta. A brazil versenyző ultimátumot adott az olasz csapat vezetésének, akik teljesítették kívánságát, így egyelőre a spanyol Alonso marad a Ferrarinál.
A Forma-1 jelenlegi első számú csapata, a Ferrari 2006-ig meghosszabbította Rubens Barrichello szerződését. Így eldőlt, hogy még három szezonon át a maranellói istállót erősíti majd az eddig sikeresnek bizonyuló páros, ugyanis a hatszoros világbajnok Michael Schumacher kontraktusa is 2006-ban jár le. Barrichello jelenlegi szerződése elvileg az idei szezon után szűnt volna meg, s nemrég azt mondta, ha márciusig nem hosszabbítják meg, akkor távozik a Ferraritól.

Barrchello: elégedett velem a Ferrari

"Büszke vagyok, mostani, jó pillanatban hozott döntésem ismét előrelépést jelent. Egyértelmű, hogy a Ferrari elégedett velem. Nem is lehet kérdés, hogy az új szerződés biztonságot jelent számomra, a következő években még számos fontos feladat vár rám" - mondta a dél-amerikai sztár.

A konstruktőrök versenyében az utóbbi öt évben diadalmaskodó olasz együttes júniusban jelentette be, hogy Schumacher mellett a teljes szakmai stáb is marad 2006 végéig, vagyis Jean Todt csapatfőnök, Ross Brawn technikai igazgató, Paolo Martinelli, a motor elsőszámú felelőse, Rory Byrne főtervező és Gilles Simon motortervező sem távozik. (Brawnt egy éve hírbe hozták a Jaguarral.)

Alonsónak még várnia kell

Akkor csak Barrichello megállapodását nem hosszabbították meg, így értelemszerűen felröppentek a hírek, ki lehet a brazil utóda. Májusban, a Spanyol Nagydíj után úgy tűnt, hogy a spanyol Fernando Alonso lehet a befutó - őt azonban ki kellett volna vásárolni a Renault-tól, mert élő szerződése van -, de a jelenlegi tesztpilóta, Felipe Massa szerződtetéséről is cikkeztek az újságok.