A Minardi biztos Baumgartner szerződtetésében

2004.01.14. 14:23
A Minardi-Cosworth nem aggódik azért, hogy a Mol Rt-vel kialakult vita miatt Baumgartner Zsolt visszalépne a Forma-1-es indulástól.
A Minardi-Cosworth nem aggódik azért, hogy a Mol Rt-vel kialakult vita miatt Baumgartner Zsolt visszalépne a Forma-1-es világbajnokságtól.

Ezt a faenzai csapat szóvivője szögezte le. Hozzátette: szoros és biztos kapcsolatban áll a Minardi és Baumgartner Zsolt.

A Minardi "nagy érdeklődéssel" követi az eseményeket

"Ha más lenne a helyzet, akkor nem is jelentettük volna be, hogy ő lesz az egyik versenyzőnk - idézte az istálló munkatársát az f1racing.net . - Sohasem kommentáljuk a kereskedelmi jogokat érintő híreket. Ez a pilótákra, s a szponzorokra és a technikai partnerekre tartozó ügy."

Azt is elmondta: természetesen "nagy érdeklődéssel" figyelik a magyarországi eseményeket.

Pénteken derült ki, hogy a Mol újra kívánja tárgyalni Baumgartner Zsolt szponzori támogatásának feltételeit, mivel megváltoztak az eredeti körülmények, s a cég bizalma megrendült a pilóta menedzserében. Sajtóértesülések szerint a vállalat az eredetileg tervezett 380 millió forintos támogatást 60 millióra akarja csökkenteni. Frank Tamás válaszul vasárnap felajánlotta lemondását, ha személye akadálya lehet egy esetleges szerződéskötésnek.

A kormány még múlt szerdán döntött arról, hogy az idei költségvetés tartalékából 844 millió forintot fektet abba a cégbe, amely Baumgartner Forma-1-es jogait birtokolja. Az állami befektetés egyetlen feltétele az, hogy a jelenleg külföldön készülő versenyző és menedzsmentje teljesítse korábban tett szponzori vállalásait, vagyis teremtse elő az induláshoz szükséges összeg hiányzó részét, mintegy 4 millió dollárt.

Szerdán tárgyalnak a Mollal

Kondor László, a Baumgartner-ügyben a sportminisztérium által megbízott közvetítő kedden felvette a kapcsolatot a Mol illetékes vezetőivel, az érdemi tárgyalások szerdán délután kezdődnek. Az idő sürgeti a feleket, mivel csütörtökön már 2 millió dollárt kell átutalni a Minardinak.

Kondor László az Indexnek elmondta, nem tudja pontosan, hogy a Molnak milyen kérdésekben van nézeteltérése Baumgartner menedzsmentjével, de célja, hogy megállapodjanak a felek és a magyar pilóta idén a Forma-1-ben indulhasson.

A kialakult helyzetről a Mol kommunikációs igazgatóját, Ferencz I. Istvánt kereste meg az Index, aki elmondta, "a Baumgartner-ügy napirenden van, a vállalat a szerdai tárgyalásokon nyitottan áll a problémák megoldásához".