Már százhúszmillió gyűlt össze Baumgartner indulására

2004.01.18. 12:57
Már valamivel több mint százhúszmillió millió forintról érkezett felajánlás a Baumgartner Zsolt Forma-1-es szereplésének elősegítésre alakult támogatói klubhoz. Az egymillió forint feletti összeget felajánlók mindkét Minardi oldalán megjelenhetnek.
A Baumgartner Team-hez már péntek estére számos felajánlás érkezett itthonról és külföldről - például az Egyesült Államokból, Németországból és Ausztriából. Magánemberek és cégek jelentkeztek telefonon, e-mailben illetve személyesen: akadt olyan, aki harmincmillió forintot ajánlott fel, sőt olyan üzemanyagtöltő-állomás is, amely egy éven át minden liter eladott benzinből öt forintot szánna a fiatal pilótára. Rengetegen jelentkeztek egy-kétezer forintos támogatásokkal is.

Felületeket kapnak a felajánlók

A Baumgartner Team a felajánlások nagy számát és a rendkívüli érdeklődést tapasztalva döntött úgy, hogy létrehozza a "Baumgartner Zsolt támogatói klubot", melynek számlaszáma: CIB Bank Rt. 10700024-04044806-51900001. Érdeklődni a 06-1-246-2671-es telefonszámon lehet. Péntek estig már 45 millió forint jött össze, akkor a versenyző édesapja azt mondta: "Az utolsó pillanatig megteszünk mindent a siker érdekében, nem adjuk fel!".

A Baumgartner Team a Minardi csapat mindkét autójának két oldalán egy-egy helyet fenntart a klub tagjainak. Azoknak a segítőknek a nevét, akik 1000 forintot meghaladó összeget ajánlanak fel, a futamokat követően közzéteszik a Nemzeti Sportban. Az 5000 forintnál többet áldozók egyedi ajándékot kapnak, az egymilliós összeget meghaladó támogatást nyújtók nevét pedig - hozzájárulásuk esetén - minden versenyen megjelenítik a versenyautókon, a támogatásra vonatkozó megállapodásban foglaltak szerint.

Vállalják a visszafizetést

Arról az Index is beszámolt, hogy a pilóta indulása a Forma-1-ben azt követően vált kétségessé, hogy az addigi főszponzor, a Mol Rt. csütörtökön, az utolsó pillanatban módosította támogatási feltételeit, amit a versenyző menedzsmentje nem tudott elfogadni. Az olajcég Baumgartner célba érkezéséhez és a megszerzett világbajnoki pontok számához akarta kötni a szponzorálást.

Amennyiben Baumgartner Zsoltnak nem sikerül bekerülnie a Forma-1-be, úgy a Baumgartner Autócentrum Kft. és Baumgartner Antal készfizető kezesség-vállalásával visszafizeti az átutalt összeget.