'Schumacher idén nem lesz világbajnok'

2004.01.19. 14:23
Két fiatal pilóta, Alonso és Webber is úgy gondolja, 2004-ben véget ér a német klasszis és a Ferrari dominanciája a Forma-1-ben.
Michael Schumacher négy, a Ferrari már öt éve legyőzhetetlen a Forma-1-ben, de tavaly a németnek és a csapatának is csak az utolsó futamon sikerült bebiztosítania a vb-címet.

Két fiatal pilóta szerint, akik az előző szezonban tűntek föl igazán a Forma-1-ben, idén már nem tudja a német megvédeni az elsőségét.

Nincs többé áthaladó büntetés
Max Mosley, az FIA elnöke bejelentette, 2004-től kezdve megszűnik a versenyek közbeni tízmásodperces és az úgynevezett áthaladó büntetés. (Amikor a büntetettnek lassan át kellett haladnia a boxutcán.) Ehelyett pontrendszer lép érvénybe, vagyis ha valaki vét a szabályok ellen, a futam után egy büntető pontot kap. Ha három összegyűlik bárkinek is, annak az ügyét a versenybírákból álló testület fogja megvitatni, és bár nem feltétlenül, de ha úgy látják jónak, egy nagydíjról el is tilthatják az illetőt.

A Williams vagy a McLaren nyerhet

Fernando Alonso és Mark Webber is úgy gondolja, 2004 már nem a Ferrari, hanem a Williams vagy a McLaren éve lesz.

"Biztos vagyok benne, hogy idén új világbajnoka lesz a Forma-1-nek - jelentette ki határozottan Webber az új Jaguar bemutatására szervezett sajtótájékoztatón. - Michael Schumacher nem fog újra győzni. Talán Raikkönennek adnám a legtöbb esélyt, de a két Williams-BMW is versenyben lehet. A Ferrarinak nehéz dolga lesz, mert a McLaren és a Williams gyorsan fejlődik. Annak ellenére is így gondolom, hogy a legutóbbi három versenyt az olaszok nyerték."

A Renault-nál versenyző Fernando Alonso tavaly a Hungaroringen szerezte élete első Forma-1-es győzelmét, de magát még nem tartja vb-esélyesnek. Sokkal inkább Montoyát vagy Raikkönent.

"Raikkönen vagy Montoya"

"Idén a Williams-BMW és a McLaren-Mercedes a két favorit, valószínűleg Schumacher dominanciája idén véget ér. A két angol csapat a Michelin gumikkal nagyon erős lesz, az első számú pilótáik, Raikkönen és Montoya talán a legesélyesebbek a világbajnokságra" - mondta a 22 éves spanyol az egyik szponzora által szervezett PR-rendezvényen.

Alonso persze biztos benne, hogy hamarosan ő is világbajnok lehet, de 2004-ben még nem: "Nem tűztem célként magam elé, de talán 2005-ben már versenyben lehetek a világbajnokságért. Idén még nem hiszem, hogy a Renault a vb-elsőségért tudna harcolni, négy-öt dobogós helyre számítok, és egynél több győzelemre".