Baumgartner indulhat a Forma-1-ben

2004.01.21. 19:04
Bár még nincs meg a teljes szponzorpénz, a pilóta menedzsmentje csütörtökön átutalja a Minardinak az első részletet.
Az elmúlt napok hosszú és zaklatott tárgyalásai ellenére még mindig kérdéses, hogy milyen szponzori háttérrel, de immár bizonyos, hogy Baumgartner Zsolt a 2004-es Forma-1-es világbajnokság résztvevője lesz.

Csütörtökön üléspróba

A Baumgartner Team arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmúlt 48 órában több, sikerrel kecsegtető tárgyalást is folytatott, melyek még mindig nem zárultak le, a Minardi csapatnak viszont végleges választ kellett adni arra vonatkozóan, hogy a pilóta részt tud-e venni a csütörtöki faenzai üléspróbán, illetve a jövő heti első hivatalos teszten.

A Baumgartner Team a pillanatnyi időzavar ellenére úgy döntött, hogy bár még nem zárult le valamennyi tárgyalás, mégis vállalja az első magyar Forma 1-es pilóta versenyeztetésével kapcsolatos valamennyi feltételt. Teszi mindezt azért, mert eddigi támogatóik - CIB Lízing, Uniqa Biztosító, Standox, Alukönigstahl - megingathatatlan bizalma mellett az elmúlt napok hihetetlen támogatói rohama arról győzte meg, hogy a fiatal magyar tehetség mindenképpen induljon az autósport elitkategóriájában.

Nem magyar színekben gond nélkül indulhatott volna

Az utóbbi időszak tárgyalásai során egyébként jelentkezett egy külföldi cégcsoport is, mely teljes egészében biztosította volna a korábban kivált magyar szponzor által ígért összeget. A külföldi cégcsoport kikötése viszont az volt, hogy Baumgartner Zsolt ne magyar licensszel, vagyis ne magyar színekben induljon az idei versenyeken. A menedzsment Baumgartner egyértelmű kérésére úgy döntött, hogy a rendkívül kedvező anyagi feltételek ellenére sem vállalja a szponzorációs együttműködést, mivel a 23 éves pilóta ragaszkodott ahhoz, hogy magyar színekben álljon rajthoz.

A Baumgartner Team egyelőre annyit közölt, hogy a pilóta csütörtökön Olaszországban részt vesz a Minardi csapat üléspróbáján, és a magyar színeket képviselve ott lesz a Forma-1-es idény rajtjánál.