Baumgartner megkezdi a tesztelést a Minardival

2004.01.26. 21:25
Keddtől csütörtökig Valenciában tesztel Baugartner Zsolt. Az első magyar Forma-1-es pilóta hétfőn utazott el Spanyolországba, hogy kipróbálja a Minardi-Cosworthot. A hétvégén Baumgartnernek az F-1 elsőszámú főnöke, Bernie Ecclestone is gratulált, és azt mondta, a pilóta a Minardival is jó lesz idén.
Alig néhány nappal azt követően, hogy biztossá vált, a szponzori pénz miatti bizonytalanság után Baumgartner Zsolt indulhat a Forma-1-ben, a pilóta megkezdheti az edzéseket Valenciában. Az első magyar F-1-es versenyző még csütörtökön, Faenzában elvégezte az üléspróbát, és elkészült első Forma-1-es ülése.

"A múlt héten remekül sikerült az üléspróba, s már alig várom, hogy "közelebbről" is megismerkedjek az autóval, hiszen az igazi vízválasztó a teszt lesz, ahol már élesben dolgozom majd együtt a mérnökökkel, szerelőkkel" - mondta az MTI-nek a 22 éves versenyző. Baumgartner úgy véli, egyelőre az ismerkedésen lesz a hangsúly, hiszen csapattársához, Brunihoz képest kissé hátrányban van, mivel ő az elmúlt szezonban hivatalos tesztpilótája volt a Minardinak, így sokkal jobban ismeri az autót.

Ecclestone bízik Baumgartnerben

"Az elmúlt hetek tesztjei során a Jordan-csapat két fiatal pilótája csúnyán összetörte a rájuk bízott autót, és nem tagadom, jól esett, amikor olyan vélemények jutottak el hozzám, hogy bennem az volt a jó, megbízhatóan mentem a legélesebb szituációkban is. Remélem, a mostani teszten sem lesz gondom, és ez a három nap jól szolgálja majd a felkészülést a szezonra" - mondta Baumgartner. A versenyző hétvégén Kitzbühelben találkozott Bernie Ecclestone-nal, és a Forma-1 világának első embere gratulált a szerződéséhez és hozzátéve: a tavaly látottak alapján biztos abban, hogy a magyar pilóta idén a Minardival is megállja a helyem a Forma-1-ben.

Valenciában további hét istálló - Ferrari, Williams-BMW, Renault, Toyota, Sauber-Petronas, Jaguar-Cosworth, BAR-Honda - gyakorol. Felvonul az összes sztár: a hatszoros világbajnok Michael Schumacher, a brazil Rubens Barrichello, a kolumbiai Juan Pablo Montoya és a spanyol Frenando Alonso is köröz keddtől csütörtökig a Ricardo Tormo-pályán.