Főnöke szerint Coulthard az év végén visszavonul

2004.02.02. 14:55
"Ha nem talál helyet élcsapatnál, befejezi" - nyilatkozta hétfőn Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke David Coulthard jövőjéről. Az idei szezonra koncentrálók közül Button az új BAR-Hondával már az első tesztnapon bizonyította, képes lehet nyerni idén: megdöntötte saját barcelonai körrekordját.
A BAR-Honda vasárnap mutatta be a 2004-es F-1-es autóját Barcelonában, és a géppel még aznap meg is tett néhány kört Jenson Button, a csapat első számú pilótája. Az angol versenyző már néhány kör után dícsérte a kocsi stabilitását és úttartását, hétfőn pedig konkrét bizonyítékkal is alátámasztotta véleményét: majd' egy másodperccel megjavította a pályacsúcsot.

Egy másodpercet faragott le idejéből az angol

Button a csapat hibrid autójával - tavalyi kasztni, idei motor és alkatrészek - január közepén állította fel az 1:14,607-es pályarekordot, amit hétfőn, a BAR006-os első teljes tesztnapján 1:13,867-re javított. Az istálló ugyan elismerte, hogy Button kvalifikációs beállításokkal, kevés üzemanyaggal tudatosan próbált minél jobb eredményt elérni, ám az új idő így is figyelemre méltó.

A huszonnégy éves pilóta a vasárnapi prezentáción úgy nyilatkozott, idén többször is dobogóra állhat majd, sőt egy futamgyőzelmet sem tart elképzelhetetlennek.

"Ha nem tud továbblépni, befejezi"

A McLaren-istálló és így David Coulthard is biztosan esélyes lesz néhány győzelemre idén, Ron Dennis csapatfőnök szerint viszont elképzelhető, a harminckét éves skótnak 2005-ben már nem lesz alkalma nyerni. Nem kizárt ugyanis, hogy visszavonul.

A McLarennél nemrég hosszabbították meg Kimi Raikkönen szerződését, az pedig már tavaly novemberben eldőlt, 2005-től Juan Pablo Montoya is az angolokhoz szerződik. Coulthard tehát biztosan távozni fog a McLarentől, kérdés viszont, hogy lesz-e kedve egy gyengébb istállónál - a Ferrari és a Williams valószínűleg nem ajánl neki szerződést - újrakezdeni? Dennis szerint nem. "Ha nem tud továbblépni, akkor úgy gondolom, abbahagyja a versenyzést. Persze még nem döntött, ezzel a késdéssel csak a szezon végén kell foglalkoznia" - nyilatkozta hétfőn a csapatfőnök.

Ron Dennis viszont elmondta, ha Coulthard a visszavonulás mellett döntene, szívesen alkalmazná őt a McLarennél egy más pozícióban.