Súlyos balesetet szenvedett a Sauber pilótája

2004.02.04. 13:50
A barcelonai tesztelésen, szerda reggel Felipe Massa kocsijáról háromszáz kilométeres tempónál leszakadt az egyik kerék. A kocsi a gumifalba csapódott, de a Sauber pilótája saját lábán szállt ki a roncsból. Elővigyázatosságból kivizsgálásra kórházba vitték a versenyzőt.
Súlyos balesetet szenvedett szerdán Barcelonában Felipe Massa, a Sauber-Petronas csapat pilótája. A katalóniai teszten épp negyedik körét kezdte volna meg a versenyző, amikor több mint egy kilométer hosszú célegyenes végén leszakadt a kocsijáról a jobb első kerék.

Maga szállt ki a kocsiból

Massa háromszáz fölötti tempónál vesztette el az uralmát az autón, a jobbkanyart esélye sem volt bevenni, a kavicságyon átszáguldva a gumifalnak ütközött. A vezetőülésből saját lábán szállt ki, de a biztonság kedvéért helikopterrel azonnal egy barcelonai kórházba szállították.

A Sauber szóvivője viszont úgy nyilatkozott, Massának semmi baja nincs, azt viszont, hogy miért szakadt le a kereke, még nem tudta megmondani.

"Massa rendben van, de egy általános kivizsgálásra azért kórházba vitték. Éjszakára viszont valószínűleg nem kell ott maradnia, a vizsgálatok után kiengedik. Azt, hogy mi okozta balesetet, még nem tudjuk pontosan. Valamilyen technikai problémáról lehet szó, de a részletek csak a roncs ellenőrzése után fognak kiderülni, amit az istálló központjában végeznek el." - mondta a szóvivő.

A barcelonai pálya első kanyarjában 2001 januárjában történt hasonlóan súlyos baleset, akkor a Ferrari tesztpilótájának, Luca Badoernek a gépéről repült le egy kerék. Az olasz pilóta néhány szaltó után szintén a kavicságyban állt meg, és ugyancsak kórházba kellett vinniki vizsgálásra.

Legutóbb Magyarországon történt hasonló baleset

Massa baleseténél szemtanúk szerint a jobb első kerék a felfüggesztéssel együtt szakadt ki a kasztniból. Ilyen technikai probléma legutóbb a tavalyi Magyar Nagydíjon történt, amikor a ferraris Rubens Barrichello autójának bal hátsó kereke vált le a Hungaroring célegyenesének végén. A brazil szintén sértetlenül szállt ki a kocsijából.

A Sauber új gépe, a C23-as, amellyel Massa szerencsétlenül járt, épp kedden ment át a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjén.