A McLaren már nyárra új autót épít

2004.02.05. 16:10
A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis bejelentette, hogy a minél jobb eredmények érdekében istállója már a 2004-es szezon felére készít egy új F-1-es autót. Az angolok célja, hogy a naprakész fejlesztésekkel a lehető legnagyobb eséllyel indulhassanak a riválisok, legfőképp a Ferrari ellen.
A McLaren-Mercedes tavaly és egy évvel korábban is az MP4/17-es modelljét használta a Forma-1-es világbajnoki sorozatban. Múlt év közepén ugyan megépítették az MP4/18-ast, amely viszont a technikai problémái miatt egyetlen versenyen sem indulhatott.

Az MP4/19B teljesen új kocsi lesz

A 2003-as év végén pedig létre hozták az MP4/19-est, amellyel az idei futamokon rajthoz áll majd Kimi Raikkönen és David Coulthard.

Az istálló viszont a minél jobb eredmények érdekében fel akarja gyorsítani a fejlesztéseket, és már a 2004-es szezon közepén új autót épít, amely az MP4/19B kódjelet kapja majd.

"Az autó, amellyel befejezzük a 2004-es szezont, nem az MP4/19-es lesz, hanem a 4/19B. Láthatóan különbözni fog attól, mint amelyikkel Melbourne-ben, az idény első futamán indulunk. Meghatározott programot dolgoztunk ki, hogy a 19-est lépésenként átalakítva megalkossuk a 19B-t" - nyilatkozta az angol Autosport magazinnak Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke.

Négylépcsős fejlesztési program

A brit istálló négyfázisú fejlesztési struktúrát dolgozott ki az MP4/19-es átalakítására. Ennek első vagy második szakasza lesz a 19B megépítése, majd a nyáron bemutatandó autó még több módosításon is átesik, hogy a 2004-es szezon végén is a legfejlettebb technológiai és elektronikai megoldásokat alkalmazhassa a csapat.

A rohamos fejlesztések azért elengedhetetlenek a McLaren számára, hogy a lehető legkeményebb ellenfele lehessen a riválisoknak, legfőképp a Ferrarinak és a Williams-BMW-nek.