A közvélemény miatt utasították vissza az államot

2004.02.09. 21:10
Baumgartner menedzsmentje tisztában van vele, hogy az állam szerepválallása a pilóta F-1-es indulásában megosztotta a közvéleményt, ezért úgy döntött, nem tart igényt a kormány által felajánlott négy millió dolláros támogatásra.
Hétfőn Baumgartner Zsolt menedzsmentje közölte, nem veszi igénybe a magyar kormány által korábban felajánlott négy millió dolláros támogatást ahhoz, hogy a pilóta a Minardi csapat versenyzőjeként a 2004-es szezonban a Forma-1-ben indulhasson.

A Gyermek Ifjúsági és Sportminisztérium illetékeseivel folytatott tárgyalások során a Team egy üzleti vállalkozás kezdeti finanszírozásához kért segítséget, és garanciát vállalt arra, hogy a 2004-ben folyósított kölcsönt később maradéktalanul visszafizeti.

Nem mindenkinek tetszett volna az állam szerepvállalása

"Az állammal alapítandó gazdasági társaság ötletének megfogalmazását, majd annak nyilvánosságra hozatalát követően számunkra is egyértelműen észlelhető volt a közvélemény megosztottsága. Mivel mind Zsolt, mind a Baumgartner család számára elsődleges fontossággal bír honfitársainak véleménye, az elmúlt hetekben a menedzsment törekvése - Baumgartner Zsolt kifejezett kérésével összhangban - a GYISM-el szerződésben rögzített állami szerepvállalás kiváltására irányult" - tudatta a távirati irodával a Team. - "A MOL Rt. szponzorációs elképzeléseinek megváltozását követően a közvélemény részéről korábban elképzelhetetlen mértékű segítő szándék volt tapasztalható. Magánemberek, kis-és középvállalkozók sokasága biztosította támogatásáról Baumgartner Zsoltot. Ekkor fogalmazódott meg a menedzsmentben végérvényesen az az elképzelés, hogy a pilóta Forma-1-es szereplését mindenképpen a korábban megfogalmazott állami szerepvállalás nélkül kell megoldani, mivel nem szeretné, ha akár Zsolt, akár a Baumgartner család olyan ellenérzésekkel szembesülne Magyarországon, melyek számukra mind rövid, mind hosszútávon vállalhatatlanok".

Baumgartner így is ott lesz az összes futamon

A Team menedzsmentje ezért úgy döntött, hogy azt az összefogást kívánja megerősíteni, mely a támogatói klub megalakulása óta folyamatosan érzékelhető. Egyben bízik abban, hogy azokhoz a magánemberekhez, kisvállalkozókhoz, középvállalatokhoz, akik és amelyek eddig segítették Zsoltot, a jövőben további támogatók kapcsolódnak, így a Baumgartner Zsolt Támogatói Klub tagjai, valamint a pilóta mellett végig kitartó szponzorok, a CIB Bank Rt., az Uniqa, a Standox és az Alukönigstahl olyan csapatot alkothatnak, mely a korábban elképzelt állami szerepvállalás nélkül is sikeres lehet.

Baumgartner Zsolt március 7-én rajthoz áll az Ausztrál Nagydíjon, majd a további 17 futamon, így a Team továbbra is számít arra, hogy a MOL Rt. támogatásának hiányát, valamint az állammal tervezett közös cégalapításról történő lemondás miatt keletkezett gazdasági hiányt kiválthatja az a széleskörű társadalmi és sportbaráti összefogás, melyet eddig is tapasztalt.