Budapestre érkezik a Minardi

2004.02.10. 19:08
A 2004-es Minardi kocsi bemutatójának színhelye nem lehet Budapest, de Baumgartner Zsolt csapata a hétvégén Magyarországra hoz egy kétüléses modellt, amellyel a pilóta a főváros utcáin fog autózni. Sőt, a szerencséseket el is viszi egy körre.
"A Minardi-csapat ezen a hétvégén Budapestre érkezik, hogy saját hazájában köszönthesse Forma-1-es pilótaként Baumgartner Zsoltot. A Minardi F1 Team delegációját Paul Stoddart vezeti, és itt lesz a csapattal Gianmaria Bruni, Baumgartner csapattársa is" - közölte kedden este a magyar pilóta menedzsmentje.

Kétüléses F-1-es kocsi száguldozik a Városligetben

Néhány napja még elképzelhetőnek tűnt, a Minardi a 2004-es modelljét is a magyar fővárosban mutatja be, de erre nem kerülhet sor, mivel a tesztidőpontok közelsége miatt a csapat nem tudta vállalni, hogy hazánkba szállítja az új autót.

Budapest viszont nem marad látványosság nélkül: a Minardi Budapestre hoz egy kétüléses Forma-1-es versenyautót, és a meglehetősen ritka modellt vasárnap, a kora délutáni órákban Baumgartner Zsolt - egy filmforgatással egybekötve - Budapest utcáin teszteli majd.

A támogató rajongók közül sorsolják az utasokat

A különleges teszt fő attrakciójaként a tervek szerint Baumgartner Zsolt végig autózik az Andrássy úton, majd a Hősök terén egy fotózás keretében tekintheti meg bárki az autót.

Sőt, a Városligetben Baumgartner több kört is megtesz azokkal a rajongókkal, akiket kisorsolnak a Baumgartner Zsolt Támogatói Klub tagjai közül.

A szerencsések közé bárki bekerülhet, aki hívja a 06-81-330-216-os telefonszámot, és így 500 forinttal segíti az első magyar Forma-1-es versenyző karrierjét, vagy a 246-2671, illetve a 248-2808-as számon más összeg felajánlásával belép a Baumgartner Zsolt Támogatói Klubba.

Baumgartner egyébként kedden az olaszországi Misanóban tesztelte a Minardi-Cosworth új, 2004-es modelljét, és összesen 64 kört tett meg a több mint négy kilométer hosszúságú pályán.

"Bár reggel mínusz két fok volt a hőmérséklet, és a hideg miatt kissé csúszott a teszt kezdete, végül mindent el tudtunk végezni, amit a mai napra terveztünk" - mondta az MTI-nek 23 éves pilóta. "Most sokkal jobban éreztem magam az autóban, mint két hete a valenciai gyakorláson, ezúttal már az ülésbeállítás is tökéletesen rendben volt. A Valenciában tapasztaltakat hasznosítani tudtuk, így jobb alapbeállításokkal indulhattunk neki a mai tesztnek, ami azt jelentette, hogy a kezdetektől gyors volt az autó. Délelőtt és délután 3-3 órát töltöttem a Minardi-Cosworthban. Nagyot léptem előre, egyre jobban megismerem az autót - értékelt.

A misanói Circuito Internazionalén szerdán Gianmaria Bruni, Baumgartner csapattársa folytatja a felkészülést. A Rimini közelében lévő, elsősorban a motorsportból ismert létesítményben két pálya található, a hosszabb 4,060 - ezen gyakorolt a magyar pilóta -, míg a rövidebb 3,488 km-es.