'Montoya tíz percig szidta a Williams vezetőit'

2004.02.13. 12:48
A Williams-BMW technikai igazgatója, Patrick Head pénteken elárulta a BBC-nek, szerinte miért igazol a szezon végén a McLarenhez Juan Pablo Montoya: "A francia futamon átkokat szórt a csapatra, megfeddtük, de ő ezt nem tudta elviselni, és úgy döntött, elhagyja az istállót".
Juan Pablo Montoyáról csütörtökön mondta el a német Bild című lapnak a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda, hogy az idei vb egyik esélyese, viszont "hajlamos arra, hogy gyorsan elveszítse a motivációját".

"Az ujjára koppintottunk"

Az osztrák klasszisnak valószínűleg teljesen igaza van, hiszen az ő véleményét erősíti Patrick Head, a Williams-BMW technikai igazgatójának pénteki, BBC-nek adott nyilatkozata is, amelyben a szakember felfedi, miért is hagyja el a szezon végén eddigi istállóját a kolumbiai, és lesz a McLaren pilótája.

"Juannak biztosan nem tetszett, hogy az ujjára koppintottunk a Francia Nagydíj utáni csapatülésen. Meggyőződésem, hogy akkor döntötte el, aláír a McLarenhez" - árulta el Head.

Az említett versenyen a két Williams-BMW kilométerekkel száguldott a mezőny előtt az első és a második helyen, amikor eljött a tankolások ideje. A boxkiállások rendben lezajlottak, viszont Montoya sérelmezte, hogy Ralf Schumacher - szerinte - eldönthette, csapattársa előtt vagy után akar a depóba menni.

Káromkodott, majd morcoskodni kezdett

"A kerékcserék után jó tíz percen át trágárságokat szórt a csapatvezetésre a rádión keresztül, keményen szidott mindenkit. Ezután megsértődött, durcáskodni kezdett, és legalább 15 másodperccel lemaradt Ralftól" - tárta fel a dél-amerikai gyerekes természetét a technikai igazgató.

Montoya butaságát tetézi, hogy ha nem morcoskodik, később megnyerhette volna a versenyt:"Ralf Schumacher a futam vége felé egyszer lesodródott az ideális versenyvonalról, és ha a kolumbiai a nyomában marad, elmehetett volna mellette."

A német végül simán győzött Franciaországban, Montoya pedig jócskán, majd 14 másodperccel lemaradva futott be másodiknak.