Haug nem érti Schumachert

2004.02.17. 16:57
A Forma-1-ben szereplő Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug szerint a Ferrari lemaradt valamelyest a tesztelésben, legjobb esetben is a második helyen áll. Haug beszélt arról is, hogy Räikkönen feltehetően szerződést hosszabbít velük, és nem tudja mire vélni, hogy Schumacher a Renault-t erősebbnek tartja az ő istállójánál.
Meglepő nyilatkozatot tett a hétvégén a címvédő Michael Schumacher, amikor azt mondta: a Reanult idén jobb lesz, mint a McLaren. A német Bild Norbert Haugot, a csapat vezetőjét kérdezte az esetről.

A kilencedik konstruktőr-bajnoki címére hajt a McLaren

Elsőként felvetették neki, hogy a csapatuk elbizonytalanítása lehetett-e a hatszoros világbajnok célja? Haug így felelt: Elképzelni sem tudom, mire gondolhatott Michael, amikor ezt a nyilatkozatot adta. Azt elfogadom, hogy ebben az időszakban számos fellengzős interjú látott napvilágot, és ez is csak egy volt a sok közül. Azt azonban megjegyezném, hogy a szakértők úgy tartják: az aktuális rangsor szerint legjobb esetben is csupán a második helyen áll a Ferrari, de az is könnyen meglehet, hogy csak a harmadikon."

Az esélyekről szólva elmondta: "biztos vagyok benne, hogy a Ferrari erős lesz, a Williams és a Renault is megtette a kötelező lépést előre, és úgy gondolom, nem árt vigyázni a BAR-ral sem. De mit is mondhatnék? Mi nyerjük meg a vb-t, kilencedszer."

Räikkönen várhatóan hosszabbít

Haug nem titkolta, szeretné látni a Ferrarit, de mivel titokban tesztelnek, erre nincs lehetőség. "Mi ennek ellenére nem fogunk elrejtőzni. A tesztek nem sikerültek rosszul, de pontosak tudjuk, ez még csak kis lépés, a versenyeken kell a legjobbnak lennünk."

A finn Kimi Räikkönennel kapcsolatosan megemlítette, hogy várhatóan sor kerül az idény végén lejáró szerződésének meghosszabbítására, mégha a Ferrari is szeretné magához édesgetni a pontverseny tavalyi második helyezettjét.