Raikkönen pesszimista az idénykezdet előtt

2004.02.23. 12:39
A tavalyi Forma 1-es szezont a második helyen záró Kimi Raikkönen roppant visszafogottan nyilatkozott az idei első futamot, az Ausztrál Nagydíjat illetően. A finn pilóta már annak is örülne, ha célba érne Melbourne-ben.
A Forma-1-es világbajnokság egyik legnagyobb esélyesének tartott Kimi Raikkönen meglepően pesszimistán várja a jövő hét végi első futamot, a Melbourne-ben sorra kerülő Ausztrál Nagydíjat.

"Már azt is jó eredménynek tartanám, ha célba érkeznék, de erre minimális az esély" - mondta a tavalyi sorozat második helyezettje, a McLaren-Mercedes klasszisa. "Nincsenek nagy elvárásaim, mert új autónk még nem igazán megbízható. Azt sem tudjuk, hogy mennyire gyors, nincs még egyértelmű összehasonlítási alapunk a többiekkel szemben".

A finn sztár tavaly második volt összetettben, mindössze két ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a már hatszoros világbajnok német Michael Schumacher. Remek teljesítménye miatt idén is sokat várnak tőle a szakértők és a szurkolók, s úgy tűnt, hogy a wokingi istálló tavaly november óta tesztelt idei autója megfelelő lesz a nagy célok megvalósításához.

Heteken át kiváló eredményeket ért el az MP4-19, de az utóbbi időben váratlan gondok jellemezték a téli tesztelést. Néhány nappal ezelőtt Raikkönen mégis pályacsúcsot ért el Valenciában, de ő ezt nem értékelte túl. "Vannak napok, amikor nagyon gyorsak vagyunk, de 24 órával később már a riválisok azok" - jegyezte meg a wokingiak csillaga.