Schumacher egyedül többet keres riválisainál

2004.03.02. 11:32
A német Sport Bild szokásához híven a Forma-1 kezdete előtt néhány nappal ismét megjelentette a pilóták kereseti sorrendjét. Az élbolyban nem történt változás, a címvédő Schumacher őrzi első pozícióját, Baumgartnernek - ötödmagával - meg kell elégednie a részvétellel, ők nem kapnak semmit.
Öt nappal a Forma-1-es világbajnokság melbourne-i rajtja előtt ismét nyilvánosságra került a pilóták éves keresete. A sort természetesen Michael Schumacher vezeti annak ellenére is, hogy fizetése a tavalyihoz képest tízmillió euróval csökkent, így 35 millióval - közel kilencmilliárd forinttal - kell beérje a Ferrarinál.

Barrichellót jobban megbecsülik

Villeneuve búcsújával öccse, Ralf ugrott a második helyre, ő 12 millió eurót tehet zsebre. Jóllehet a csapatfőnök, Frank Williams még ezt az összeget is sokallja, ezért akarta megnyirbálni juttatásait, és ezért foglalkozik rendre a fiatalabbik Schumacher a távozás gondolatával.

Barrichellónak ugyanakkor emelte a bérét az olasz istálló, így ő holtversenybe kerülhetett Montoyával, aki meglehetősen méltánytalannak érezte, hogy képességeit csak kilencmillióval honorálják, ezért a szezon végén el is hagyja a Williamst.

Alonso nem éri el az egymilliárdos álomhatárt

További érdekesség, hogy a skót Coulthard félmillió euróval megelőzi csapattársát, a finn Räikkönen, aki a szakértők szerint a legesélyesebb arra, hogy letaszítsa a trónról az előző évben a hatodik elsőségét is begyűjtő Schumit. A skandináv versenyző bére így is hárommillióval emelkedett a legutóbbihoz képest.

A tavalyi évben a Hungaroringen győztes spanyol Alonso mindössze hárommillióval büszkélkedhet, még márkatársa is jóval nagyobb összegre tehet szert. Így megállapítható: Schumacher négy - az öccse, Räikkönen, Montoya és Alonso - nagy riválisa összesen nem keres annyit, mint ő egymaga.

Öt pilótának fizetnie kell

Öten, Pantano, Klien, Heidfeld, Bruni valamint csapattársa, Baumgartner Zsolt egy vasat sem kapnak, mi több: ők fizettek a részvételükért, általában nyolcmillió dollár körüli összeget. Baumgartner esetében még mindig nem tisztázott, mennyibe került a részvétele, és hogy az állami szerepvállalás meghiúsulása után melyik cég nyúlt a zsebébe a karrierje érdekében.

A rangsor
1. Michael Schumacher (Ferrari) 35 millió euró - 8.95 milliárd ft
2. Ralf Schumacher (Williams-BMW) 12 - 3.07
3. Rubens Barrichello (Ferrari) 9 - 2.3
4. Juan-Pablo Montoya (Williams-BMW) 9 - 2.3
5. David Coulthard (McLaren-Mercedes) 8 - 2.05
6. Kimi Räikkönen (McLaren-Mercedes) 7.5 - 1.92
7. Jenson Button (BAR-Honda) 5 - 1.29
8. Jarno Trulli (Renault) 4.8 - 1.23
9. Olivier Panis (Toyota) 4 - 1.03
10. Fernando Alonso (Renault) 3 - 767 millió