Montoya megütötte az angol királynő unokáját

2004.03.04. 11:32
Botrányosan ért véget a Forma-1-es Williams-csapat szponzorok előtti bemutatkozása. A csapat egyik pr-menedzsere, Peter Phillips összeverekedett Juan Pablo Montoyával. Philips egyébként II. Erzsébet angol királynő unokája.
A Williams-BMW Melbourne-től harminc kilométerre fogadta főszponzorait és kisebb támogatóit a hétvégi idénynyitó előtt. A VIP-vendégek egész Ausztráliából érkeztek az eseményre, és a fogadásra jókedvűen érkezett az egyik versenyző, Juan Pablo Montoya is, aki jövőre már nem versenyez a csapat színeiben.

Káromkodva távozott Montoya

A versenyző az egyik helyi tévécsatorna sajtókonferenciájára is mosolygósan ült le, de az esélyeket firtató bugyuta kérdéseken - álriporterek tették fel - felbosszantotta magát. A helyszíni beszámolók szerint annyira ingerült lett, hogy kis híján szétpattant ingének gallérja. Majd nyomdafestéket nem tűrő szavakkal fejezte ki, hogy elege van az egészből, és távozott.

Peter Phillips, az istálló egyik pr-menedzsere rohant utána, aki időközben igyekezett megnyugtatni a kedélyeket, mondván, hamarosan folytathatják a beszélgetést. Az egyébként is lobbanékony természetéről elhíresült Montoya azonban rá se hederített a békítő szavaira, felmondással fenyegetőzött, majd dulakodni kezdtek.

Ha per lesz, feltehetően fizetnie kell a kolumbiainak

Montoya megütötte az őt visszatartani igyekvő Phillipst, aki II. Erzsébet királynő egyik unokája. Az F1-es pilóta autójába pattant, és nagy gázzal, valamint füstölő gumikkal elhajtott. A brit lapok megjegyzik, ha perre kerül sor, Montoyának feltehetően fizetnie kell.