Schumacher: Nem hittem volna, hogy ilyen jók leszünk

2004.03.08. 11:22
Az Ausztrál Nagydíjon muatatott formája után a riválisok a Ferrarit méltatják, és elismerik, ha idén nem érik utol a Ferrarit, akkor valószínűleg soha sem. A vörös gépek és az istálló teljesítménye még Michael Schumachert is meglepte.
A vasárnapi Ausztrál Nagydíj a Ferrari totális dominenciáját hozta, a vörös autók indulhattak az első sorból, kettős győzelmet arattak és Michael Schumacher futotta a hétvége leggyorsabb körét is, új pályacsúcsot felállítva.

A hatszoros német világbajnok igy a legjobb módon kezdte meg a hetedik elsőséghez vezető útját, és a siker másnapján elárulta: önmagát is meglepte csapata teljesítménye.

"Nem hittem volna, hogy ilyen gyorsak leszünk"

"Az imolai teszteredményeket látva és az istálló téli munkáját ismerve, illetve a melbourne-i pálya sajátosságait figyelembe véve tudtam, hogy nagyon versenyképések leszünk. De hogy ennyire erősek legyünk Ausztráliában, azt nem gondoltam volna" - mondta Schumacher.

Így voltak ezzel az ellenfelek is, a Williams-BMW és a McLaren-Mercedes versenyzői sem tagadták, a Ferrari kivételesen jó volt.

A williamses Ralf Schumacher nem tagadta, hogy "sokkolta" őt a ferrarik gyorsasága, valamint hogy a saját kocsija képtelen volt felvenni a versenyt az olasz gépekkel.

"Most vagy soha"

"Nagyon össze kell szednünk magunkat a következő versenyeken - értékelt, már a következő futamokra gondolva a kisebbik Schumacher. - Fel tudunk javulni, ha megoldjuk az autó három legnagyobb problémáját: aerodinamikailag nem elég jó a kasztni, még mindig túl nagy a tömege, a gumijaink pedig egy két kört remekül bírnak, de hamar elhasználódnak. Ezekre kell megoldást találnunk, sürgősen, mert szerintem ha idén nem fogjuk utolérni a Ferrarit, akkor soha".

A katasztrofálisan szereplő McLaren részéről - az ezüstnyilak közül csak az egyik ért célba, az is csak a nyolcadik helyen - Coulthard mélttatta a Ferrarit és elemezte saját csapata hibáit.

"Nekünk marad a munka"

"Le a kalappal a Ferrari előtt, minden lépésük tökéletes volt. Nekünk ismét marad a kemény munka, mindenki láthatta, hogy nem vagyunk elég gyorsak, képtelenek voltunk fölvenni az ellenfelek tempóját. Ráadásul a megbízhatóságunk is csak ötven százalékos, hiszen Raikkönen kocsija tönkre ment" - mondta a skót pilóta, akinek a három nap alatt futott legjobb körideje több mint két másodperccel volt gyengébb Michael Schumacher vasárnap futott pályacsúcsánál.

A Mercedes sportigazgatója szintén csalódott volt vasárnap, elismerte, hogy a gárdának nem sikerült teljesítenie az előzetesen kitűzott alapcélját sem: "Az volt a célunk, hogy az első futamtól kezdve a győzelemért versenyezzünk, de ezt nem sikerült megvalósítanunk. A technikai felkészültségünkön javítanunk kell, én már Malajziában előre lépést várok".

"Nem segíthetünk az ellenfeleknek"

A Forma-1 sok szurkolója is csalódott volt az Ausztrál GP-t látva, hiszen a Ferrari dominanciája miatt elmaradt a várva várt kiélezett küzdelem. Ross Brawn, a Ferrari technikai igazgatója úgy gondolja, a futam egyhangúságáért nem a Ferrari, hanem az olasz csapat technikai előnyét behozni képtelen riválisok a felelősek.

"Mindig a legjobb tudásunk szerint kell dolgoznunk, és erre is törekszünk. Viszont mi nem tehetünk semmit, hogy a Williams és a McLaren versenyképesebb legyen. Az ő feladatuk, hogy utolérjék a Ferrarit" - jelentette ki az angol szakember.