Baumgartner sikeres futamban reménykedik

2004.03.17. 12:43
A Forma-1-es Minardi csapat magyar pilótája bízik benne, hogy nem hátráltatják technikai problémák a hétvégi Maláj Nagydíjon, és Monza után másodszor fejez be futamot. A legutóbbi versennyel szemben a csapat előrelépett, már három autója körözhet az edzésen Sepangban.
Szerdán, helyi idő szerint délután három órakor megérkezett a Maláj Nagydíj színhelyére Baumgartner Zsolt. Az első magyar Forma-1-es pilóta az elmúlt napokat akklimatizálódás céljából Kuthing városában töltötte, és repülőgéppel érkezett Kuala Lumpurba.

Három Minardi lesz a pénteki edzésen

Az ausztrál futamon a tizenhatodik körben búcsúzú pilóta már találkozott csapattársával, Gianmaria Brunival, valamint a mérnökökkel, és a szerelőkkel. A versenyre történő közvetlen felkészülés csak csütörtökön kezdődik számára, a szokásos a pályabejárással. (Mint ismert, először Melbourne-ben is futva teljesítette a kört.)

Az Ausztrál Nagydíjjal szemben ezúttal már három Minardi körözhet a pénteki edzésnapon, mivel a tesztpilóta Bas Leinders is megszerezte már az edzéseken való részvételhez szintén szükséges szuperlicenszet.

Szélsőséges körülményekre készülnek

Baumgartner úgy véli: hasznos volt számára az elmúlt egy hét, mert így megszokhatta a magas hőmérsékletet, az átlagosan 33 Celsius fokot. "A levegő most száraz, de a meteorológusok szerint a héten többször is várható eső, amit mindig rendkívül magas páratartalom követ. Vélhetően a Grand Prix-hétvége mindhárom napján szélsőségesen változhat az időjárás, éppen ezért nagyon fontos számunkra, hogy Sepangban már a tesztpilótánk is segítségünkre lehet. Vele együtt nagyobb az esély arra, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat az autón, és kiválaszthassuk a legjobb gumikeveréket" - értékelt.

Kiküszöbölhető problémák

A magyar F1-es pilóta Leindersről elmondta, hogy a múlt héten Misanóban teljesítette a szuperlicensz elnyeréséhez szükséges kilométereket. "A maláj pálya környezete csodálatos, és már alig várom a csütörtököt, amikor a mérnökökkel bejárhatom a kanyarokat, melyeket eddig csak rajzok, illetve a szimulátor révén ismerhettem" - lelkendezett.

"A pénteki edzést várhatón ezúttal is a pálya megismerésére használjuk majd fel Brunival, és arra fogunk elsősorban törekedni, hogy a kritikus részeket jól megtanuljuk a szombati időmérés előtt. Az autó állapotát illetően egyelőre nincsenek bővebb információim, de a mérnökeink szerint az Ausztrál Nagydíj során jelentkező elektronikai hibák ezúttal már kiküszöbölhetőek lesznek" - összegzett Baumgartner.