Barrichello Baumgartnert hibáztatja

2004.03.22. 14:36
A ferraris Rubens Barrichello úgy gondolja, ha a magyar pilóta nem tartja föl a lekörözésénél, akkor harmadik is lehetett volna a Malajziai Nagydíjon. A Michelin főnöke szerint a Ferrarit csak akkor lehet legyőzni, ha az olaszok hibáznak.
A Ferrari és Michael Schumacher vasárnapi újabb győzelme után már nem csak a rivális csapatok, hanem azok gumiszállítója, a Michelin is az olasz istállót dicséri. A hatszoros világbajnok idei két győzelméhez nagyban hozzájárult a Bridgestone gumik jó teljesítménye is, ám Pierre Dupasquier, a Michelin sportigazgatója figyelmeztet: nem a japán gumigyártó, hanem a Ferrari szinte tökéletes autója áll a sikerek mögött.

"A Bridgestone sosem lesz jobb nálunk"

Bild: Schumacher már világbajnok
Annak ellenére, hogy még csak két verseny ért véget a tizennyolc futamos világbajnokságból, a német sajtó már hétszeres világbajnokként ünnepli Michael Schumachert.
"Mr. Legyőzhetetlen! Gratulálunk a hetedik világbajnoki címedhez! Te vagy minden idők legnagyobb német sportolója, téged senki sem győzhet le!" - harsogja a Bild hétfői címlapja. A Frankfurter Allgemeine Zeitung a következőket írja: "Kiütés a második menetben, a vb-elsőségért folyó harcnak máris vége".
"Nem szabad összetéveszteni a Bridgestone-t és a Ferrarit. A Bridgestone sosem lesz jobb nálunk. Ha Schumacherék Michelinnel mennének, a világbajnokság nem létezne, szó sem eshetne versenyről" - nyilatkozta a francia szakember.

Dupasquier úgy gondolja, idén a Ferrari ellenfelei csak akkor nyerhetnek versenyeket, ha az olaszok hibáznak: "A közeljövőben senki sem fogja legyőzni a Ferrarit, az olaszoknak és gumiszállítójuknak, a Bridgestone-nak hibázniuk kell, hogy a riválisoknak esélyük legyen. Tavaly sokszor hibáztak, lehetőséget adtak nekünk a győzelemre, de mi elszalasztottuk a lehetőséget".

"Baumgartner miatt maradtam le a dobogóról"

A Ferrari másodpilótájának, Rubens Barrichellónak vasárnap gondjai is akadtak a Bridgestone-okkal, de állítása szerint Baumgartner Zsolt is hibás azért, mert csak negyedik lett.

A Mercedes menesztheti egyik mérnökét
Az idei első két futam kudarcai után - két kiesés, négy szerzett pont - a McLaren-Mercedesnél hétfőn megkezdődik a felelősök eltávolítása. A német Bild úgy tudja, elsőként a Mercedes egyik főmérnökének, a télen a BMW-től elcsábított Werner Laurenznek kell távoznia az istállótól.
A német szakember az utóbbi években jelentős segítséget nyújtott a BMW szupererős motorjának a kifejlesztésében, ám a rivális Mercedesnél leszerepelt: az új erőmű állítólag ötven lőerővel gyengébb az idei BMW-motornál és az Ausztrál GP-n tönkre ment Raikkönen kocsijában.
"Más típusú gumikkal mentem, mint a csapattársam, ami nem bizonyult jó döntésnek. Amikor esni kezdett, az abroncsok hamar lehűltek, ezért veszítettem két pozíciót is. Két másodperccel végeztem Button mögött, ezt az időt akkor veszítettem el, amikor Baumgartnert kellett leköröznöm" - vádolta a magyar versenyzőt a brazil.

A Minardi 23 éves versenyzője nem beszélt arról, hogy bármilyen problémája lett volna Barrichellóval, ám a sauberes Felipe Massa szintén rázta egyszer az öklét a magyar felé, amikor elment mellette.