Schumacher 2010-ig is versenyezhet

2004.03.25. 11:52
A német sajtó szerint a Ferrari Michael Schumacher szerződésének meghosszabbítását tervezi. Willi Weber, a szupersztár menedzsere azt sem tartja kizártnak, hogy akár 2010-ig is aláírhatnak a felek.
A Ferrari 2000 óta uralja a Forma-1-et, Michael Schumacher zsinórban négy vb-címet nyert a csapattal, és bár tavaly csak az utolsó futamon tudta megszerezni a világbajnokságot, idén az eddigi két futamot simán nyerte meg.

A 35 éves pilóta az egyetlen az F-1 történetében, akinek sikerült hatszor megnyernie a pontversenyt, abszolút rekordnak számító 72 futamgyőzelme pedig valószínűleg örökre megdönthetelen rekord.

Már tavaly a visszavonulását várták

Sok szakértő már a tavalyi szezon elején úgy vélte, ha a német hatodszor is világelső lesz, visszavonul, hiszen már semmi sem motiválhatja. Ennek ellenére 2003 nyarán egészen a 2006-os szezon végéig meghosszabbította a szerződését a Ferrarival, és szinte minden sajtótájékoztatón kijelentette, nem gondol a visszavonulásra.

Az idei két versenyt óriási fölénnyel nyerte meg, Ausztráliában gyakorlatilag rajt-cél győzelmet szerzett, Malajziában pedig csak a tanklásokkor veszettte el átmenetileg a vezető pozíciót.

A Ferrari 2008-ig hosszabbítana

A remek eredményeket és fölényes győzelmeket látva, a német Sport Bild értesülései szerint a Ferrari vezetősége azt tervezi, hogy 2008-ig meghosszabbítja a világbajnok szerződését.

A lap tudni véli, hogy Malajziában Jean Todt afelől érdeklődött Willi Webernél, a pilóta menedzserénél, hogy az hajlandó lenne-e még négy évig versenyezni.

Az üzletember pozitív választ adott: "Részemről semmi akadálya annak, hogy Michael újra meghosszabbítsa a szerződését. Én még azt is el tudom képzelni, hogy egészen 2010-ig versenyezzen".

"A család a sikerek titka"

Weber szerint Schumacher "élete egyik legjobb formájában van, hosszú ideje nem volt olyan kiegyensúlyozott, mint az utóbbi hetekben, szinte felemelő érzés látni, ahogy dolgozik, ahogy vezet" A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug évek óta Schumacher közelében, igaz nem vele, dolgozik, a szakember szerint a rendezett magánélet a versenyző eredményeinek a titka.

"A sikereknek köszönhetően egyre jobbá válik. Ha valaki azt mondaná, Schumacher vízen járni is képes, még azt is elhinném. Abszolút kiegyensúlyozott férfi, akinek a felesége és a gyerekei jelentik azt a biztos hátteret, amelyre a versenyzéskor is számíthat. A magánéleti harmónia nélkül nem lenne ennyire jó" - nyilatkozta Haug.