György
14 °C
24 °C

Baumgartner is a brazilok ellen focizhat

2004.04.21. 13:29
Az első magyar Forma-1-es pilóta, Baumgartner Zsolt szerdán pályára léphet a Forma-1-es futballcsapat brazil gálaválogatott elleni, Ayrton Senna emlékére rendezett imolai gálameccsén.
A hétvégén a San Marinó-i Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es sorozat, és természetesen Baumgartner Zsolt is rajthoz áll a Minardi színeiben.

Tévéshow-ban szerepelt, iskolába járt

Az elmúlt bő két hetet itthon töltötte a magyar pilóta, mondhatni szabadságon volt, ám ekkor sem tehette azt, amihez leginkább kedve lett volna. Persze a kötelező elfoglaltságai nem voltak nehezek, sőt akadt köztük néhány egészen szórakoztató is: bankfiókot nyitott meg, autogramokat osztogatott, szerepelt egy tévés talk-show-ban, iskolába is járt és persze a testedzést sem hanyagolta el.

Szerdán viszont már elutazott Imolába, a futam helyszínére, így e hét közepétől már a versenyre kell koncentrálnia. Az odafigyeléssel az előző három nagydíjon sem volt gond, viszont a kocsival annál inkább. A Minard-Cosworth kétszer is lerobbant alatta, így csak egyszer tudott célba érni.

Új alkatrészeket kap a Minardi

A San Marinó-i Nagydíjat az olasz csapat egyik hazai pályáján, Imolában rendezik, így az istállónak különösen fontos a jó szereplés. A siker érdekében a mérnökök rengeteget dolgoztak az elmúlt három hétben, a pilóta úgy tudja, a hétvégén "új aerodinamikai elemeket, vadonatúj hátsó szárnyat és fejlettebb, megbízhatóbb fékrendszert próbálhatnak ki".

Az újításokról viszont eddig még csak hallott a pilóta, hiszen a csapat anyagi lehetőségei korlátozottak, így a hosszabb, háromhetes pihenőben sem tesztelhettek, az alkatrészeket csak a szélcsatornában tehették próbára.

A futam hivatalos programja pénteken, az első szabadedzéssel indul, de addig még egy fontos és minden bizonnyal felejthetetlen megmérettetés vár a magyar versenyzőre. Szerdán este ugyanis a tíz éve Imolában halálos balesetet szenvedett Ayrton Senna emlékére jótékonysági futballmeccset játszik az autó- és motorversenyzőkből álló pilótaválogatott egy brazil gálaválogatott ellen, és a találkozón várhatóan Baumgartner is pályára léphet.

A 23 éves sofőr így Michael Schumacher, Jarno Trulli és Giancarlo Fisichella oldalán focizhat, olyan egykori csillagok ellen, mint a Napoli két volt légiósa, Careca és Alemao. Azt, hogy, milyen poszton és mennyi ideig lehet a gyepen még nem tudja a minardis versenyző.