Béla
12 °C
27 °C

Montoya: Schumacher vak vagy hülye

2004.04.26. 13:47
Juan Pablo Montoya szerint a német Michael Schumacher szándékosan leszorította őt a pályáról a vasárnapi San Marinó-i futamon. A kolumbiai büntetést követel, és azt állítja: a Ferrarival kivételeznek a Forma-1 vezetői.
A vasárnapi San Marinó-i Nagydíj az idei első három futamhoz hasonlóan unalmas futam volt, viszont az első körben Michael Schumacher és Juan Pablo Montoya néhányszáz méteren át versenyzett egymással. A német nem rajtolt túl jól és az első lassítót kicsit elrontotta, így a remekül startoló Montoya hamar a sarkába érhetett, de nem tudta megelőzni őt.

"Nekem jött és kitett a fűre"

"Schumacher rosszul rajtolt, és nagyon lassan jött ki az első sikánból. Megpróbáltam megelőzni a következő lassítóban, de becsukta előttem az ajtót, majd a Tosa-kanyarban kívülről próbálkoztam, de oldalról nekem jött és kitett a fűre" - vádolta meg a világbajnokot a kolumbiai.

Montoya szerint a hatszoros világbajnok "kiábrándítóan viselkedett és nagyon meglepő lenne, ha nem büntetnék meg". A dél-amerikai elfogadja, "hogy védeni akarta a pozícióját", de úgy gondolja, meg kellene büntetni a németet: "mégis, meddig hagyják neki, hogy szabálytalanul versenyezzen?"

A ferraris szerint semmi különös nem történt

A későbbi futamgyőztes a leintés után azt nyilatkozta, nem vette észre, hogy a williams-es mellette haladt, egyszerű versenyakciónak nevezte a történteket és nem foglalkozott különösebben az esettel.

Montoya ezt felháborítónak tartja: "Később azt mondta, nem látott engem, nem tudta, hogy mellette voltam. Valószínűleg nem nézett körül, mert én a Tosában már előtte voltam. Ha tényleg nem látott, akkor vak, de az is lehet, hogy egyszerűen csak hülye."

"Én lettem volna a világbajnok"

A huszonnyolc éves pilóta a tavalyi Amerikai Nagydíjra is visszatért, amikor őt a Barrichellóval történt ütközése után megbüntették.

"Emlékezzenek vissza a tavalyi indianapolisi futamra. Ott engem egy hasonló manőver után megbüntettek; ha nem kell áthaladnom akkor a boxutcán, most én lennék a világbajnok. Ő viszont most is megúszta, mert a szabályokat nem alkalmazzák egyformán mindenkire. A Ferrariraval kivételeznek" - vádolta meg az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) felügyelőit.