Frank Williams bírálja Montoyát

2004.04.28. 10:52
A Williams-BMW csapatfőnöke, Sir Frank Williams a saját pilótáját okolja a San Marinó-i futamon történt Montoya-Schumacher koccanás miatt. Főnöke szerint fordított esetben a kolumbiai pontosan úgy cselekedett volna, mint a hatszoros világbajnok.
A vasárnapi San Marinó-i Nagydíjnak valójában egyetlen érdekes eseménye volt: az első körben Juan Pablo Montoya a külső íven próbálta megelőzni Michael Schumachert, ám az nem hagyta magát és a kolumbiai csak a fűre lefutva tudta bevenni a kanyart.

A leintés után Montoya azonnal nekiesett Schumachernek, sportszerűtlenséggel vádolta és hülyének nevezte a németet, aki szerinte direkt leszorította őt az aszfaltról.

"Montoya sem kegyelmezett volna"

A hatszoros világbajnok nem foglalkozott sokat az eseménnyel, egyszerű versenyszituációként értékelte a történteket.

A kolumbiai csapatfőnöke, Sir Frank Williams csak két nappal a koccanás után szólalt meg, ám nem saját pilótáját védte meg. Az angol menedzser szerint Montoya nem számíthatott más befejezésre, amikor Schumacher előzésébe kezdett, hiszen ő is ugyanúgy reagált volna, mint a ferraris.

"Ha Montoyát próbálja valaki megelőzni, akkor sem számíthat könyörületre, ő sem kegyelmezne senkinek hasonló helyzetben. Nem sportszerű, hogy Schumacherre akarja kenni az egészet" - mondta az angol Autosport magazinnak Williams.

"A külső íven előzni mindig kockázatos"

Az istállóvezető ennek ellenére úgy gondolja, pilótája jól döntött, amikor megpróbált elmenni az ellenfele mellett.

"Maximális dicséret Montoyának, amiért megpróbálkozott az előzéssel, annak is örülök, hogy a pályán tudott maradni, de ha a külső íven akar az ember megelőzni valakit, abban mindig van kockázat, lehet, hogy ő húzza a rövidebbet" - értékelte a történteket.