Baumgartner és Schumacher a futballpályán győzte le az olasz honatyákat

2004.05.01. 17:50
Pénteken késő éjszakába nyúló labdarúgó mérkőzésen játszott Baumgartner Zsolt Nápolyban: az első magyar Forma-es pilóta a versenyzők csapatában lépett pályára az olasz parlamenti képviselők együttese ellen.
Az egy héttel ezelőtti, Senna-emlékmeccs után a Forma-1-es pilóták újra a futballpályára léptek, hogy ezzel segítsenek. A '94-es brazil világbajnokok elleni összecsapás után pénteken az Irakban elesett olasz katonák családtagjainak megsegítésére rendezett jótékonysági találkozón mérkőzött az autóversenyzők együttese, amelyben Baumgartner Zsolt - immár Michael Schumacher teljes jogú csapattársaként - a hatszoros világbajnoktól kapta meg a külön neki feliratozott és számozott, 27-es mezt - , tudatta a pilóta menedzsmentje.

"Nem mindennapi élményben volt részem, hiszen még soha nem fociztam harmincezer ember előtt. Hihetetlen, hogy Olaszországban mennyire szeretik a futballt és a Forma 1-et. A mérkőzést csak késéssel lehetett elkezdeni, mert a rendezők nem tudták "megtisztítani ' a játékteret az autogramvadászoktól, és a fotósoktól, Michael Schumachernek szinte menekülnie kellett" - írta le a hangulatot az első magyar Forma-es pilóta.

Az elsősorban volt és jelenlegi olasz versenyzőket felvonultató együttesben Baumgartner Zsolt kezdőként lépett pályára és hetven percet játszott, csapata végül 5-0-ra győzött. Mivel jotékony célokat szolgált az összecsapás, a pilóta a csapatkapitány, Michael Schumacher első invitálására azonnal igent mondott.

"A Senna emlékmeccsen a brazilok ellen sokkal könnyebb dolgunk volt, mert ők szépen játszottak és nem vették annyira komolyan a dolgot, ellentétben a most velünk szemben álló olasz politikusokkal. Elég sok volt a szabálytalanság, és nagy az iram" - jellemezte az összecsapást Baumgartner.

A meccs után olasz újságírók részéről szóba került a magyar EU-csatlakozás is. Baumgartnernek többen is gratulálva említették meg, hogy a lefújás után alig egy órával Magyarország is az Európai Unió tagja lett.