Schumacher tart Buttontól

2004.05.03. 14:39
Michael Schumacher a hétvégi Spanyol Nagydíj előtt az egyik olasz lapnak adott interjújában elmondta, fél attól, hogy a BAR-Honda versenyzői gyorsabbak lesznek nála Barcelonában. A német már arra is felkészült, hogy újra csak a második helyről indulhat, ám a győzelem átengedéséről hallani sem akar.
A Ferrari Michael Schumacherrel a volánnál idén, négy verseny után legyőzhetetlennek látszik, hiszen a német az összes futamot fölényesen nyerte meg. A hétvégén a világbajnokság a Spanyol Nagydíjjal folytatódik, ahol a télen a legtöbbet teszteltek az F-1-es csapatok.

Gyorsabbak voltak a Ferrariknál

A próbakörökön a BAR-Honda versenyzői akkor még a Ferrarikat is meguk mögé utasították, Jenson Button és csapattársa, Takuma Sato többször is megjavították a pályacsúcsot.

A fiatal angol ráadásul az első négy nagydíjból hármat a dobogón fejezett be, és legutóbb, San Marinó-ban az első rajtkockából indulhatott, megszakítva Schumacher uralmát. Érthető tehát, hogy a hatszoros világbajnok idei legnehezebb hétvégéjére készül.

"Lehet, hogy erősebbek lesznek"

" Nagyon jól fel kell készülnünk a spanyol futamra, úgy érzem, ez lesz az eddigi legnehezebb versenyünk. A BAR-Hondák rettentő erősek lesznek, még az is lehet, hogy a legerősebbek. Persze mi is az autónk egy megújított változatával utazunk Barcelonába, így reméljük, jobb teljesítményre leszünk képesek, mint a téli teszteléseken" - nyilatkozta Schumacher a milanói Gazzetta dello Sport nevű napilapnak.

A ferraris természetesen a 24 éves tehetségtől, Jenson Buttontól tart leginkább, már arra is felkészült, hogy esetleg újra át kell adnia az angolnak az első rajtkockát.

"Észbontóan gyors volt Imolában"

"Buttonra különösen oda kell figyelnünk. Imolában észbontóan gyors volt, leginkább az edzéseken, így számítok rá, hogy az első rajtkockát újra át kell engednem neki. Persze még mindig jobb, mintha a győzelmet venné el tőlem" - viccelődött a világelső.

A BAR-Hondánál valószínűleg szintén számítanak arra, hogy a katalán fővárosban sikerül megszorítaniuk a Ferrarikat, Geoff Willis, az idei autó konstruktőre máris megpróbálja csökkenteni a csapatával szembeni elvárásokat.

"Nincs annyi tapasztalatunk, mint az élcsapatoknak, így elképzelhető, hogy a közeljövőben olyan hibákat követhetünk el, amilyet egy igazi nagy istálló sosem tenne" - mondta a szakember.