Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Alonso: Baumgartnert keresztre feszítették volna

2004.05.26. 15:21
A spanyol Fernando Alonso azt állítja, ha monacói karambolját nem egy Schumacher családnevű pilóta, hanem például Baumgartner Zsolt okozza, a vétkest azonnal eltiltották volna.
A vasárnapi Monacói Nagydíj az év eddigi egyetlen izgalmas futama volt, ám a látványossághoz néhány baleset is hozzájárult. A bukások közül a Ralf Schumacher-Fernando Alonso ütközés volt az egyik legsúlyosabb, a spanyol kocsija a negyvenkettedik körben, az alagútban 270 kilométeres sebességgel ütközött a betonfalnak, amikor le akarta körözni a német Williams-BMW-jét.

"Kívülről nem lehetett látni, mit művelt a német"

Alonso már a totálkáros autóban csúszva 'bemutatott' a fiatalabbik Schumachernek, majd a versenybíróknál is feljelentette huszonnyolc éves versenyzőtársát. Mint állította, ellenfele lassabban ment a szokásosnál, ám amikor mellé ért, hirtelen a gázra lépett és gyorsítani kezdett, a külső poros íven lévő Renault pedig egyszerűen a falra kenődött.

"Azért mentem a versenybírókhoz, mert amit Ralf tett, sportszerűtlen és veszélyes volt. Ők azt mondták, nem láttak semmit. Elfogadom a válaszukat, hiszen egy sötét alagútban kívülről valószínűleg tényleg nem lehetett látni, mit művelt a német" - nyilatkozta már szerdán Alonso.

"A Schumacher név túl befolyásos"

A huszonkét éves pilóta viszont meg van győződve róla: Ralfot csak azért nem tiltották el, mert a hatszoros világbajnok Michael Schumacher öccse. Ha tegyük fel, Baumgartner Zsolt lett volna a williamses helyében, akkor azonnal elmeszelik, állítja a spanyol: "Azt hiszem, a Schumacher név befolyásolta a döntéshozókat. Ha Baumgartnernek hívnák, már rég keresztre feszítették volna. Nem szabadna megengedni, hogy Ralf Schumacher a Nürburgringen versenyezzen".