A Nürburgringen csalással vádolták a Ferrarit

2004.06.01. 09:41
A hétvégi Európa GP helyszínén az újságírók azt beszélték, Michael Schumacher a szabálytalan kétféle gumijainak köszönhetően nyer meg szinte minden versenyt.
Michael Schumacher vasárnap a Nürburgringen idei hatodik futamát nyerte, ám ezúttal nem ünnepelhetett olyan elégedetten, mint az előző öt sikere után. A Nemzeti Sport információja szerint ugyanis a helyszínen lévő újságírók arról suttogtak, a Ferrari csal a gumikkal.

A zsurnaliszták azt terjesztették, az olasz istálló versenyzői különböző gumikkal futnak az időmérőn és a versenyen, ami szabálytalan.

"Néhány kretén állítja"

A felvetésre bizonyítékkal nem tudtak szolgálni, ám Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke reagált a vádakra.

"Néha még a győzelemnek sem örülhetek, mert néhány kretén azt állítja, hogy Schumacher különböző gumikat használ. Ráadásul alaptalanul, így a legjobb lenne, ha megbüntetnék őket. Az újságírók nem kedvelik Michaelt, hallottam, hogy a monacói sajtóteremben üdvrivalgás tört ki, amikor összetört autóval kijött az alagútból. Ezt elfogadhatatlannak tartom, egy hatszoros világbajnokot tisztelni kellene és nem a bukását várni" - fakadt ki a francia szakember az Európa GP után.

Schumacher nem a média kedvence

Az újságírókat természetesen nem lehet eltiltani, ám tény, hogy a nemzetközi sajtó részéről nagyon kevesen tapsolnak a Schumacher-győzelmek után. Tavaly Monzában például, amikor a német Montoyával vívott kemény csatát az első helyért a futam elején, a kolumbiai sikeresnek tűnő előzési kísérletekor szinte egy emberként ugrott talpra a sajtóterem, ám mikor pillanatokkal később kiderült, Schumacher marad az élen, csalódott moraj hallatszott.

A világbajnok nem foglalkozott az üggyel, sokkal inkább az eheti silverstone-i tesztekkel.

"Bár Németországban nagyon fontos győzelmet arattunk, a vb még nem dőlt el. A héten Silverstone-ban gyakorlunk, ami nagyon fontos, mert ezen a pályán ritkán szoktunk körözni. Ugyan olyan keményen dolgozunk, mint az első verseny előtt, hiszen célunk az újabb győzelem és sikereket csak munkával lehet elérni" - mondta Schumacher hétfőn.