A Renault főnöke a pilótáival 'üzletel'

2004.06.03. 14:34
A Renault istállót vezető Flavio Briatore, Jarno Trulli és a jaguaros Mark Webber menedzsere, egyben előbbi csapatfőnöke azon mesterkedik, hogy minél előnyösebb szerződést csikarjon ki ausztrál ügyfelének. Néhány napja elterjesztette, hogy az élete formájában versenyző Trulli távozhat a csapatától, minden bizonnyal azért, hogy a Williamshez tartó Webber - aki Trulli elküldésével akár a Renault-hoz is szerződhetne - nagyobb gázsit kapjon az angoloktól.
A Monacói Nagydíjon Jarno Trulli tökéletes vezetéssel nyerte meg élete első Forma-1-es futamát, a pole pozícióból indult, és szinte végig az élen állt. A remek produkciója ellenére sem biztos viszont, hogy az olasz jövőre is a Renault-nál versenyezhet. A szezon végén ugyanis lejár a franciákkal kötött szerződése, és néhány napja csapatfőnöke és egyben mendzsere, Flavio Briatore úgy nyilatkozott: "javítania kell a teljesítményén, ha hosszabbítást akar".

Trulli

Az 1964-ben Forma-1-es világbajnok John Surtees, aki az egyetlenként a motoros gyorsasági vb-n is első tudott lenni (1956), Trulli érdekében emelte föl a szavát. "Remélem csak sajtóspekuláció Trulli menesztése. Az olasz mostanában kezd teljes pilótává válni, a technikai tudása és a pszichikai felkészültsége is a legmegfelelőbb. Karrierjének ebben a kulcsfontosságú időszakában stabil háttérre van szüksége, Briatore nagy hibát követ el, ha nyomást gyakorol rá" - mondta a hetvenéves exversenyző.

A sajtó ugyanakkor azt is tudni véli, hogy a fentebbi szavakkal a menedzser csak egy másik pilótájának ügyében akart bizonytalanságot teremteni.

Webberre biztosan "licitálni" fognak

A Williams-BMW jövőre megüresedő egyik helyére ugyanis Briatore ausztrál ügyfele, Mark Webber a legesélyesebb, az angol istálló már tapogatózó tárgyalásokat is folytatott a Jaguar pilótájával.

A pletykák szerint Briatore úgy gondolkozik, ha a esetleg a Renault is bejelentkezne Webberért, akkor a Williamstől minden bizonnyal nagyobb fizetést tudna kicsikarni Webbernek, vagyis neki is nagyobb osztalék ütné a markát.

Csütörtöktől fogva viszont már nem kell ügyeskednie Briatorénak, hiszen az angol Autosport című magazin szerint a Toyota is kiszemelte magának Webbert.

Ralf Schumacher társa lenne a Toyotánál

Az újság úgy értesült, az idén kudarcot kudarcra halmozó, ám a legnagyobb F-1-es költségvetéssel rendelkező japán gyár a közeljövőben szerződtetendő Ralf Schumacher mellé akarja az ausztrált a 2005-ös idényre.

Természetesen a végső szót maga Webber mondja ki, ám még nem döntött, melyik istállót választja. Csupán abban biztos, hogy a döntését nagyon meg kell fontolnia.

"Nem vagyok már huszonkét éves, a jövőm múlik ezen a lépésen, ezért nem akarom elszúrni" - nyilatkozta a 28 éves pilóta.