Palik már nem vezérigazgató a Hungaroringen

2004.06.04. 10:13
A Hungaroring Sport Rt. a sportminisztérium kezdeményezésére csökkentette az igazgatótanács létszámát. Ezen belül Palik László lemondott vezérigazgatói posztjáról, így mostantól "csak" elnök, írta a Népszava. Emellett sikeresen szerepel a terep-ralisok marokkói Világkupa-futamán.
A Hungaroring Sport Részvénytársaság múlt heti közgyűlésén jelentős személyi változásokról döntöttek. A Népszava információi szerint a legfőbb változás, hogy az rt.-ben többségi részvényes Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GyISM) kezdeményezésére takarékossági okokból lecsökkent az igazgatótanács létszáma. Ugyanakkor Palik László elnök-vezérigazgatói posztjából csak az elnökit tartja meg.

A vezérigazgatói posztot és az ezzel együtt járó operatív vezetői feladatokat a továbbiakban Gaál Attila látja el. Gaál - még Berényi János elnöki idejében - betöltötte már ezt a posztot, azonban amikor Studniczky érkezett, ő egy személyben kívánta ellátni az elnök-vezérigazgatói feladatokat. Mostanra, a Hungaroring újjáépítési munkálatainak befejeztével lecsökkentek a szervezési jellegű feladatok. Ezért döntött úgy Palik, hogy az eddigi vezérigazgató-helyettes Gaált újra vezérigazgatónak kéri fel - írja a Népszava.

Palik - aki jelenleg a terep-ralisok marokkói Világkupa-futamának második napján, a négyszáz kilométeres távot teljesítve a 18. helyen ért célba, így összetettben feljött a 17. helyre - "csak" az elnöki posztját tartja meg, ahol hatványozottabban dolgozhat a Forma-1-es Magyar Nagydíj jövőjéért. Ez nem kis feladat, hiszen 2006-ban lejár a hazai futam megrendezését garantáló szerződés, ráadásul 2005-től életbe lép az Európai Unión belül a dohányreklámok teljes tilalma.