Barrichello: Meg akartam előzni Schumachert!

2004.06.15. 17:07
A vasárnapi kanadai futamon Rubens Barrichello a verseny egy időszakában gyorsabb volt a szintén ferraris Michael Schumachernél és azt állítja, meg akarta előzni a németet. A brazil olaszokkal kötött szerződésében viszont benne van, hogy mindig engedelmeskednie kell főnökei utasításának, és eddig éles küzdelemben még nem is ment el a világbajnok mellett.
Vasárnap Kanadában Michael Schumacher ismét simán nyert, ám csapattársa, Rubens Barrichello a verseny egyik szakaszában kevesebb üzemanyaggal körözött és láthatóan gyorsabb volt a németnél. A Ferrarinál viszont létezik egy mágállapodás, vagyis a brazil szerződésében benne van, hogy mindig azt kell tennie, amit a csapatvezetők mondanak neki, és eddig - hacsak nem volt technikai hibája Schumachernek - a dél-amerikai nem is előzte meg.

"Nagyon jól szórakoztam"

Kanadában viszont egyszer úgy tűnt, Barrichello előzni fog: a sikán előtt kibújt a szélárnyékból és egy pillanatra úgy látszott, megpróbálja megelőzni a Ferrari hatszoros világbajnokát.

"Nagyon jól szórakoztam, tudtam, hogy van esélyem és nyomtam, ahogy csak tudtam. Rettentően akartam nyerni, irtó későn fékeztem, de nem sikerült az előzés. Meg kellett próbálnom és meg is próbáltam" - mondta boldogan kedden Barrichello, miután az olasz sajtó felrótta neki: valójában nem is akart előzni.

A Gazzetta dello Sport újságíróinak kételkedése Schumacher leintés utáni nyilatkozatából származott.

Schumacher csak mosolygott

"Jó csata volt, csak túl kevés volt a hely. Örülök, hogy ilyen józan csapattársam van" - mondta fülig érő szájjal a 35 éves szuperklasszis.

Barrichello ennek ellenére is kitart állítása mellett, sőt, azt mondja, arra számított, hogy csapattársa nem fogja tudni bevenni a kanyart.

"Higgyék el, tényleg nem fogtam vissza magam. Olyan későn léptem a fékre, hogy a pedál majdnem kicsúszott a kocsi orrán, és arra számítottam, hogy Michael nem fog tudni bekanyarodni, hiszen ő is az utolsó pillanatban kezdett lassítani. Tényleg ezt gondoltam" - vallotta be a brazil.