Trulli maradhat a Renault-nál

2004.06.17. 17:45
Az olasz Jarno Trulli valószínűleg meghosszabbítja szerződését jelenlegi csapatával, a Renault-val, annak ellenére, hogy csapatfőnöke Flavio Briatore korábban bizonytalanul nyilatkozott a jövőjéről a francia istállónál.
Bármi is történik az idei F-1-es szezon hátralévő futamain, az már biztos, hogy Jarno Trulli, a Renault huszonkilenc éves versenyzője a legjobb szezonján lesz túl. Az olasz pilóta a Monacói Nagydíjon 118 sikertelen kísérlet után megszerezte első győzelmét, ráadásul az eddigi nyolc futamból hétszer pontszerző helyen végzett, mindössze egyszer, a legutóbbi kanadai versenyen esett ki, akkor is váltóhiba miatt.

Briatore csak blöffölt

Ennek ellenére főnöke, Flavio Briatore azt nyilatkozta épp a győzelme után, hogy csak akkor hosszabbítja meg az évvégén lejáró szerződését, ha továbbra is hasonló teljesítményt nyújt.

A pletykák szerint ezt csak azért mondta, hogy elbizonytalanítsa a Williams istállót, aki a szintén Briatore menedzselte Mark Webbert akarja megszerezni a Jaguártól: azt hitette volna el, hogy elküldheti Trullit és rálicitál Webberre, csak hogy az angoloknak többet kelljen fizetniük a futó jaguaros szerződéssel rendelkező ausztrálért.

Még egy szezont maradhat Trulli

Briatore csütörtöki kijelentései után szinte biztosra vehető, hogy ez volt a Renault csapatvezetőjének szándéka: "Júliusra eldől Trulli jövője, a Francia Nagydíjon biztosan bejelentünk valamit".

Az Autosport angol lap Briatore titokzatoskodása ellenére állítja, hogy szerződéshosszabbítás lesz a sajtótájékoztató témája. Az újság szerint Trulli kontraktusát egy évvel, a 2005-ös szezon végéig tolják ki. A hétvégi Amerikai Nagydíjra így még nyugodtabban készülhet a huszonkilenc éves olasz versenyző.