Michael Schumacher meg akart állni az öccse miatt

2004.06.21. 14:30
Michael Schumacher Indianapolisban azon gondolkozott, hogy feladja a futamot öccse balesete után. Úgy érezte, versenyezni nem lett volna képes, de a biztonsági kocsi miatt lassan kellett körözniük a pilótáknak, arra pedig még oda tudott figyelni.
Az indianapolisi futamon idei nyolcadik győzelmét arató Michael Schumacher nem volt igazán boldog a leintést követően, ugyanis öccse, Ralf miatt aggódott: a Williams-BMW pilótája a tizedik körben hatalmas sebességgel a védőfalnak csapódott.

Michael Schumachert rádión tájékoztatták

"Borzasztó volt, amikor azt láttam, hogy az autóban maradt. Először arra gondoltam, megállok és megnézem, mi történt vele, de a csapatomtól rádión azt az információt kaptam, hogy nincs sérülése - mesélte a történteket a világbajnok. - Utána viszont hosszú időre az autóban ragadt, csak teltek a körök, és ő még mindig a kocsijában ült. Emiatt újra aggódni kezdtem, ráadásul emlékszem, hogy tavaly a monzai bukásakor is azt mondták, nincs gond vele, viszont amikor meglátogattam a kórházban, nem volt valami jó állapotban".

"Szörnyű élmény volt"

"Akkor nyugodtam meg, amikor megtudtam, hogy ki akart szállni magától, csak az egyik orvos tanácsolta neki, hogy várja meg a mentőcsapatot" - mondta a Ferrari német klasszisa, akit idegileg így is megviseltek a történtek.

"Végül is tényleg nem lett komoly baja, de szörnyű élmény volt, alig tudtam a vezetésre figyelni. Ha nem lett volna a biztonsági kocsi a pályán, kiálltam volna, mert képtelen voltam teljes sebességgel vezetni".

Agyrázkódás, de semmi több

Ralf Schumacher a célegyenes előtt a külső védőfalnak vágódott, s mivel az orvosok a lehető legalaposabban próbálták ellátni a pilótát, hosszú ideig nem emelték ki az autóból. A huszonnyolc éves versenyző nem veszítette el az eszméletét, és később kiderült, nem szenvedett komolyabb sérülést, de kivizsgálásra kórházba szállították, és éjszakára is benntartották. Sőt valószínűleg még napokig kórházban marad.

Állapota szerencsére kielégítő, de a Williams-csapat tájékoztatása szerint nagy fájdalmai vannak, s kérdéses, hogy indulhat-e a jövő heti Francia Nagydíjon.

Lehet, hogy kihagyja a következő futamot

"Törése nincs, ám agyrázkódása van és semmire nem emlékszik a történtekből. Csak később derül ki, hogy rajthoz tud-e állni két hét múlva Franciaországban" - tájékoztatott a Williams sajtóreferense, Silvia Hoffer.

Frank Williams telefonon beszélt a pilótájával, amikor az még a pálya kórházában volt: "Azt mondta fáj minden porcikája, de semmije nem tört el és másfajta sérülése sincs".

A futam után néhány órával a Williams gumiellátója, a Michelin igazgatója, Pierre Dupasquier elismerte, hogy defekt okozta a balesetet: "Nyilvánvaló, hogy a bal hátsó gumi megsérült és defektes lett. Minden bizonnyal valamilyen törmelék rongálta meg, amely az első kanyarban történt ütközések után maradt a pályán".