Baumgartner jövőre is a Forma-1-ben versenyezhet

2004.06.22. 15:27
Kedd délelőtt visszatért Magyarországra Baumgartner Zsolt, akinek a ferihegyi reptéren tartott sajtótájékoztatóján Frank Tamás menedzser elmondta: a szezon végén a pilóta nagyobb csapatoknál tesztelhet és jövőre akár erősebb istállóhoz is igazolhat.
Kedden késő délelőtt visszaérkezett Magyarországra Baumgartner Zsolt, aki a vasárnapi Amerikai Nagydíjon nyolcadik lett és megszerezte pályafutása első Forma-1-es pontját.

A Minardi egymillió dollárt kapott a pontért

A pilóta azonnal, még a reptéren tartott is egy sajtótájékoztatót, amelyen főként indianapolisi élményeiről mesélt. Elmondta, a "Minardi csapat úgy örült az egy pontnak, mintha megnyerték volna a versenyt", majd több híres pilóta, köztük "Coulthard és Barrichello is gratulált" a nyolcadik helyért.

Baumgartner szerint az is bebizonyosodott, hogy érdemes volt a Minardihoz szerződnie, sőt, jobb választás volt, mint a Jordan, hiszen "kiderült, hogy az autó megbízható és lehet vele pontot szerezni".

Lapértesülések szerint a Minardi-istálló is jól járt Baumgartner pontszerzésével: állítólag egymillió eurót kasszíroz, az pedig biztos, hogy a hátralévő tengerentúli futamokra ingyen szállítják a csapatot.

A menedzser tárgyalni kezd a folytatásról

Újságírói kérdésre válaszolva Frank Tamás, a Baumgartner Team F1-es kapcsolataiért felelős menedzsere elmondta, hogy a remek eredmény birtokában tárgyalások kezdődnek arról, a szezon végén mely csapatoknál tesztelhet a magyar pilóta: "Már most biztos: Zsolt jövőre is a Forma-1-ben fog versenyezni, s reméljük magasabb szinten".

A menedzser részleteket még nem akart elmondani a tervezett tesztelésekkel kapcsolatban.

Baumgartner szerdán egy filmforgatásra Angliába utazik, majd visszatér Budapestre és a jövő héten indul Magny-Cours-ba, a Francia Nagydíj színhelyére.