Bill Gates beszállna a Forma-1-be

2004.06.22. 10:21
A német Bild am Sonntag információi szerint a számítástechnikai óriás Microsoft azt tervezi, hogy a következő szezontól kezdve évente negyvenmillió dollárral segíti a Toyota Forma-1-es istállóját.
A Toyota 2002-ben szállt be a Forma-1-be, a Ferrariénál is nagyobb, mintegy háromszázmillió dolláros éves költségvetéssel, ám az óriási pénz az eredményekben azóta sem mutatkozik meg.

A japán gyár ráadásul az összeget tavaly valamennyivel még növelte is, viszont a kocsijaik csak ritkán kerülnek a pontszerző helyek valamelyikére. A terveik szerint viszont egy-két éven belül világbajnokságot akarnak nyerni, így a büdzsét nem csökkenthetik, és úgy tűnik, nem is kell megszorításokat tenniük, hiszen minden bizonnyal egy új szponzorral bővül a támogatóik csoportja.

Két versenyt is kihagyhat Ralf Schumacher
Hétfőn délután kiengedték a kórházból Ralf Schumachert, aki a vasárnapi Amerikai Nagydíjon szenvedett súlyos balesete után került oda. A pilóta agyrázkódással és zúzódásokkal megúszta az ütközést, ám úgy volt, hogy több napig is egy indianapolisi egészségügyi központ vendége marad. Komplikációk viszont nem merültek fel, így a versenyző jóval hamarabb haza utazhatott salzburgi otthonába, az viszont még mindig kétséges, hogy a két hét múlva következő Francia Nagydíjon indulhat-e. Sőt, az orvosok egyhónapos pihenőt tanácsolnak neki, ami azt jelenti, hogy még a Brit Nagydíjat is kihagyhatja.

A német Bild am Sonntag című lap úgy értesült, hogy a világ leggazdagabb embere, a Microsoft számítástechnikai cég elnöke, Bill Gates negyvenmillió dollárral akarja segíteni évente az istállót.

Az összeggel az amerikai multi a csapat főszponzora lenne, és minden bizonnyal a következő szezon kezdetétől lépne életbe a megállapodás.

Emellett ráadásul - állítólag - egy másik világmárka, a Sony is bejentkezett, mint lehetséges szponzor. Azt viszont az újság sem tudja, a japán elektronikai óriás mennyi pénzt adna a Toyotának, de az biztos, hogy annak érkezésével az eddigi névadó támogató, a Panasonic logói lekerülnének az autóról.

A Toyota pilótái az idei kilenc futamon mindössze nyolc pontot szereztek.