Ralf Schumacher: Mintha Ali ütött volna ki

2004.06.23. 15:02
Az Amerikai Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett Ralf Schumacher hazatért salzburgi otthonába, és egy ideig még biztosan nem fog autóba ülni, mert minden porcikája fáj. Az orvosok egyhónapos kihagyást javasoltak neki, de még nem biztos, hogy meg is fogadja a tanácsot. Ha mégis a hosszabb pihenő mellett dönt, akár Jacques Villeneuve is helyettesítheti a francia versenyen.
Ralf Schumacher, aki a vasárnapi Amerikai Nagydíjon ütközött kocsijával az indianapolisi pálya betonkorlátjának, hétfőn elhagyhatta kórházat, másnap pedig már salzburgi otthonában pihenhetett.

"Két menetet bokszoltam Alival"

A pilóta agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett a súlyos baleset miatt, és bár semmilye nem tört el, igen csak sajogtak a tagjai.

"Úgy érzem magam, mintha Muhammad Ali két meneten át püfölt volna az ökleivel. Fáj minden porcikám, különösen a hátam. Pillanatnyilag nem akarok semmivel foglalkozni, csak pihenni egész nap" - mesélte a fiatalabbik Schumacher, különösen arra a kérdésre reagálva, indul-e a szűk két hét múlva esedékes francia versenyen.

Az amerikai orvosok azt tanácsolták neki, legalább egy hónapig ne csináljon semmit, F-1-es kocsit meg végképp ne vezessen, és lehetséges, hogy el is fogadja a szekemberek véleményét.

"Nem kerültem sokkos állapotba"

Niki Lauda, a volt háromszoros világbajnok viszont arra figyelmeztette a németet, "a lehető leghamarabb üljön újra volán mögé", hogy az ütközés miatti sokkot mielőbb dolgozza fel. Korábban ugyanis előfordult, hogy a pilóta a balesete után nem ült vissza azonnal az autóba, és sosem lett olyan bátor, mint korábban.

Ralf Schumacher viszont egyáltalán nem aggódik emiatt: "Nem kerültem sokkos állapotba, csak az eszméletem veszítettem el néhány percre és agyrázkódást kaptam. Pszichikailag egyáltalán nem viselt meg a baleset, már csak azért sem, mert abszolút nem emlékszem rá. A rajtot még fel tudom idézni, de hogy utána mi történt, fogalmam sincs".

A huszonnyolc éves sportember életéből így nagyjából negyedóra esett ki, hiszen balesete a tizedik kör végén történt.

Villeneuve visszatérne

Ha Ralf úgy döntene, kihagyja a július 4-i Francia GP-t, akkor a Williams-BMW-nek valakit keresnie kell a helyére. Az első számú esélyes Marc Gené, a csapat tesztpilótája, aki a tavalyi olasz futamon egyszer már beugrott a helyére, ám előfordulhat, hogy Jacques Villeneuve kap lehetőséget.

Az istállóval 1997-ben világbajnok kanadai állítólag idén mindenképpen tesztelni fogja a Williams kocsit, hogy jövőre ismét az angoloknál versenyezzen, így elképzelhető, hogy a visszatérését egy kicsit előrehozzák. Villeneuve-ön biztosan nem fog múlni, hiszen épp a kanadai futam előtt nyilatkozta, csak a megfelelő alkalomra vár, hogy újra F-1-es kocsiba ülhessen.