Ida
5 °C
7 °C

Kirúghatják Baumgartner csapattársát

2004.06.24. 14:50
Az Amerikai Nagydíjon Gianmaria Bruni annak ellenére állt ki a versenyből, hogy kocsija tovább tudott volna menni az első kanyarban történt baleset után. Mivel ez már nem először fordult elő az olasszal, Paul Stoddart csapatfőnök az elbocsátásán gondolkodik.
Az Amerikai Nagydíjon a Minardi csapat Baumgartner Zsolt révén több mint két év után szerzett újra pontot, a magyar pilóta nyolcadik lett. Csapattársa, Gianmaria Bruni viszont ismét nem ért célba: az olasz a rajt után balesetbe keveredett, és kiállt.

Bruni továbbmehetett volna

Szerdán viszont a Minardi tulajdonosa, Paul Stoddart elmondta, Bruni kocsija nem rongálódott meg annyira, hogy ne lehetett volna vele tovább, legalább a bokszokig elmenni, ám a pilóta mégis leállította a motort és feladta a versenyt. Stoddart, érthetően, megharagudott a pilótára: "Nem kellett volna kikapcsolnia a motorját, a kocsival tovább lehetett volna menni. Ha akkor folytatja, valószínűleg ő szerez pontot. Tisztában van vele, mekkora lehetőséget szalasztott el".

Sőt, a csapatfőnök már azon gondolkozik, hogy elbocsátja Baumgartner csapattársát, annak ellenére is, hogy ő a Minardi gyorsabbik sofőrje.

Baumgartner sokkal hasznosabb

"Meg kell tárgyalnunk, mi történjen vele, mert nem először fordult elő, hogy ok nélkül fejezi be a versenyt" - nyilatkozta az ausztrál menedzser, aki úgy gondolja, a magyar sokkal hasznosabb a Minardinak.

"Nagy különbség van a két pilótánk között: Baumgartner befejezi a versenyeket, Bruni nem. Ha pedig valaki nem ér célba, pontot sem szerezhet. Zsolt nagyon szorgalmas, képes keményen dolgozni" - dicsérte Baumgartnert Stoddart.

Az olasz kiscsapat mindkét versenyzője fizet a Forma-1-es szereplésért, nagyjából hét-hét millió dollárt kap tőlük az istálló. Ha Brunit valóban menesztik, a Minardi tesztpilótája, Bas Leinders, vagy az egyik tavalyi pilóta, Jos Verstappen veheti át a helyét. Ők mindketten hollandok, csakúgy mint a team főszponzora.