Montoya: El vagyok átkozva!

2004.06.28. 13:42
A kolumbiai Juan Pablo Montoya tavaly az utolsó előtti futamig versenyben volt a vb-címért, idén viszont kilenc verseny után csak a hatodik a pontversenyben, ötvenhat egységnyi hátránnyal az élen álló Michael Schumacher mögött. Az utóbbi két futamon ráadásul ki is zárták, így nem csoda, hogy úgy érzi, átok ül rajta.
A Williams kolumbiai pilótája, Juan Pablo Montoya már a szezon előtt bejelentette, hogy 2005-ben a McLarenhez igazol, ám elmondta azt is, utolsó williamses évében világbajnokságot akar nyerni az angolokkal. A szezon előtti tesztek alapján esélyes is volt a végső győzelemre, ám hamar kiderült, a Ferrari idén is verhetetlen, ráadásul a Williams autója jóval gyengébb, mint tavaly.

Schumacher több mint háromszor annyi pontot gyűjtött

Arra persze valószínűleg végképp nem számított, hogy a szezon felénél Michael Schumachertől 56 ponttal lemaradva, 24 egységgel mindössze a táblázat hatodik helyén áll majd.

Arra pedig, hogy két versenyen is kizárják, biztosan nem gondolt. Kanadában az autója fékjeit találták szabálytalannak, Amerikában pedig a rajtnál robbant le a kocsija, és csak a szabályok adta időhatáron túl tudott kocsit cserélni. Nem is csoda, hogy úgy érzi magát, mintha átok ülne rajta.

"Azt hiszem, meg vagyok átkozva. Különösen az amerikai futamok sikerülnek balul, tavaly ott veszítettem el a világbajnokságot, idén meg kizártak. Persze előtte Kanadában sem volt sok szerencsém, ahol szintén kizártak. Nagy csalódás, hogy nulla ponttal zártam ezt a két versenyt" - szomorkodott a kolumbiai.

A hétvégén viszont már jön a következő futam, a Francia GP, ahol egy éve Montoya csapattársa, Ralf Schumacher nyert, ő pedig második lett.

Tavaly nyertek Franciaországban

Azt még nem tudni, indianapolisi balesete után a német idén ott lesz-e a rajtrácson - állítólag kedden dönt - , a dél-amerikai viszont újra bizakodhat a sikerben.

"Szerencsére újra két verseny lesz bő egy héten belül, így gyorsan javíthatunk. A francia futam a szezon második felének kezdete, és még rengeteg pontot lehet gyűjteni. Ráadásul tavaly Magny-Cours-ban mi végeztünk az első két helyen, és tudjuk, általában jól megy nekünk ezen a pályán. Új alkatrészeket is bevetünk Franciaországban, így bizakodunk" - mondta, már a július 11-i Angol Nagydíjra is gondolva Montoya.