Ralf Schumachernek eltörött két csigolyája

2004.06.30. 12:53
A tíz nappal ezelőtti indianapolisi F-1-es verseny tizedik körében súlyos balesetet szenvedett Ralf Schumachert szerdán Németországban is megvizsgálták, hogy kiderüljön, indulhat-e a hétvégi francia futamon. Meglepetésre az európai orvosok megállípították, eltörött két csigolyája, bár Amerikában ezt észre sem vették.
A tíz nappal ezelőtti, indianapolisi verseny tizedik körében súlyos balesetet szenvedett Ralf Schumacher biztosan nem indul a Forma-1-es világbajnokság tizedik futamán, a hétvégi Francia Nagydíjon, sőt hosszabb kihagyás vár rá.

Az amerikai orvosok egy éjszaka után hazaengedték

Az éppen szerdán 29 éves pilótát az ütközés után csak hosszú percek elteltével részesítették elsősegélyben az amerikai pályamunkások, majd kórházba szállították, és egy éjszakán át ott is tartották. Mivel azonban semmiféle törést nem állapítottak meg nála, és más komplikációk sem merültek föl, másnap hazaengedték.

A fiatalabbik Schumacher többször is elmondta, szinte minden tagja fáj, ám nem jelentette ki egyértelműen, hogy kihagyja a francia futamot, és szerda délelőtt Németországban is megvizsgáltatta magát, hogy kiderüljön, a hétvégén autóba ülhet-e.

Két-három hónap pihenő

Az európai orvosok a valóban alapos vizsgálatok után megállapították, két csigolyája eltörött, így 8-12 hétig pihennie kell.

"Legalább 8-12 hetes kényszerpihenő vár rá, mivel az agyrázkódáson kívül a legfrissebb orvosi diagnózis szerint két gerinccsigolyája is megsérült" - jelentette be Willi Weber, a német pilóta menedzsere.

Ralf Schumacher letörten hallotta, hogy legalább öt versenyen nem állhat rajthoz, ha a tervek szerint gyógyul, leghamarabb szeptember közepén, Olaszországban indulhat újra.

"Nem fogom eröltetni a visszatérésemet"

"Lesújtott a német orvosok diagnózisa, de hát nem tehetek semmit, ami megtörtént, megtörtént. Jóval tovább tart majd a gyógyulásom, mint gondoltam, de nem számít, a lényeg, hogy újra teljesen egészséges legyek. Nem fogom erőltetni a visszatérésemet, annyi ideig pihenek, amíg újra százszázalékos állapotba nem tudok kerülni" - nyilatkozta a Williams versenyzője.

A Williams-BMW vezetői ugyan még nem erősítették meg, de szinte biztos, hogy Franciaországban és valószínűleg a többi versenyen is Marc Gené, a csapat tesztpilótája helyettesíti a sérült versenyzőt.