Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baumgartner is indul a londoni parádén

2004.07.01. 14:58
Baumgartner Zsolt is részt vehet a július 6-i, londoni Forma-1-es parádén, amelyen Nigel Mansellel és Michael Schumacherrel gyorsulhat a Regent Streeten.
Baumgartner Zsolt megérkezett a Francia Nagydíj színhelyére, és már be is járta a Magny Cours-i pályát . A Minardi pilótája viszont ezúttal nem csak a hétvégi versenyre készül, hanem egy olyan speciális bemutatóra is, ahol számos világsztárral egyetemben London utcáin gyorsulhat majd.

Az első magyar F1-es pilóta Londonban többek között Nigel Mansellel, Michael Schumacherrel és Jenson Buttonnal gyorsul majd a július 6-i Regent Street-i F-1-es parádén. A speciális bemutatón a Forma-1 jelenlegi és korábbi sztárjai az angol főváros utcáin népszerűsítik néhány nappal későbbi Angol Nagydíjat. Az eseményre az említett napon, este hattól kerül sor és London belvárosában a legismertebb utcáján dübörögnek majd fel a motorok.

Az már eldőlt, hogy a Minardi a Budapesten látott kétüléses versenyautóját mutatja be a brit közönségnek és a csapatvezetés választása Baumgartner Zsoltra esett, így az első magyar Forma-1-es pilóta vezetheti az autót.

A Ferrari Michael Schumachert, a BAR a hazai pályát élvező Jenson Buttont delegálja, a korábbi sztárokat a Jordan színeiben induló Nigel Mansell, és a Jaguárt vezető Martin Brundle képviseli majd.

"Számomra nagy megtiszteltetés, hogy ott lehetek majd a londoni rendezvényen, mely úgy tudom példa nélküli az F-1 történetében, és hatalmas összeget költ London városa arra, hogy vendégül láthassa két óra erejéig a Forma-1 világát. Nem titok, hogy már sokszor felmerült egy londoni utcai verseny megrendezésének lehetősége és ez a mostani bemutató is ennek az ötletnek az előszele. Nagyon örülök annak, hogy gyermekkorom egyik kedvencével Nigel Mansellel együtt vehetek majd részt ezen a bemutatón. Azt egyelőre nem tudom, hogy a kétülésesben kit, vagy kiket viszek majd, de várom már a bemutatót, mert a rendezők szerint nem mindennapi show lesz " - nyilatkozta feldobottan az eseményről Baumgartner Zsolt.