Franciaországban már az új McLaren indul

2004.07.01. 16:51
A hétvégi Francia Nagydíjon bemutatkozik a legújabb McLaren-Mercedes, a szezon közben kifejleszettt MP4/19B kódjelű modell, amely valójában a Ferrari és a Renault ötvözete.
Az idei Forma-1-es sorozat legnagyobb negatív meglepetését a McLaren-Mercedes szerény szereplése jelenti, így nem is meglepő, hogy a wokingiak a szezon második felében új autóval próbálnak javítani, s az MP4-19B bemutatkozását a hétvégi Francia Nagydíjra tervezik.

"Több okból is a várom a futamot: egyrészt imádom a magny-cours-i pályát, ráadásul most használjuk majd először az új autót. A két észak-amerikai versenyt követően a jerezi teszten próbálhattam ki először az MP4-19-B-t, s nagyon élveztem, remek tapasztalatokat szereztem" - mondta David Coulthard.

A skót versenyző úgy érzi, hogy az új kocsi érezhetően jobb, mint az idei kilenc futamon használt MP4-19, vagyis a csapat valószínűleg jobb eredményekre lesz képes. "A franciaországi pálya elvileg kedvez majd a stílusomnak, hiszen Magny-Cours-ban nagyobb szerepe lesz a versenyzők tudásának, mint az autók lóerejének. Nem véletlen, hogy négy évvel ezelőtti győzelmet tartom pályafutásom egyik legnagyobb sikerének" - reménykedett Coulthard.

Csapattársa, a tavaly összetettben második Kimi Räikkönen szintén optimistán várja az idei tizedik versenyt: "Jól sikerült az új autó tesztelése, remélem, hogy ez majd pontokban is megmutatkozik."

A kilenc pontos Coulthard a 10. helyen áll összetettben, őt éppen Räikkönen (8.) követi a listán. Az új autó a szakértők szerint az idei Ferrari és a Renault autói alapján készült, és a McLaren mérnökei is jelentős javulásra számítanak az idény második felében.