Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Franciaországban már az új McLaren indul

2004.07.01. 16:51
A hétvégi Francia Nagydíjon bemutatkozik a legújabb McLaren-Mercedes, a szezon közben kifejleszettt MP4/19B kódjelű modell, amely valójában a Ferrari és a Renault ötvözete.
Az idei Forma-1-es sorozat legnagyobb negatív meglepetését a McLaren-Mercedes szerény szereplése jelenti, így nem is meglepő, hogy a wokingiak a szezon második felében új autóval próbálnak javítani, s az MP4-19B bemutatkozását a hétvégi Francia Nagydíjra tervezik.

"Több okból is a várom a futamot: egyrészt imádom a magny-cours-i pályát, ráadásul most használjuk majd először az új autót. A két észak-amerikai versenyt követően a jerezi teszten próbálhattam ki először az MP4-19-B-t, s nagyon élveztem, remek tapasztalatokat szereztem" - mondta David Coulthard.

A skót versenyző úgy érzi, hogy az új kocsi érezhetően jobb, mint az idei kilenc futamon használt MP4-19, vagyis a csapat valószínűleg jobb eredményekre lesz képes. "A franciaországi pálya elvileg kedvez majd a stílusomnak, hiszen Magny-Cours-ban nagyobb szerepe lesz a versenyzők tudásának, mint az autók lóerejének. Nem véletlen, hogy négy évvel ezelőtti győzelmet tartom pályafutásom egyik legnagyobb sikerének" - reménykedett Coulthard.

Csapattársa, a tavaly összetettben második Kimi Räikkönen szintén optimistán várja az idei tizedik versenyt: "Jól sikerült az új autó tesztelése, remélem, hogy ez majd pontokban is megmutatkozik."

A kilenc pontos Coulthard a 10. helyen áll összetettben, őt éppen Räikkönen (8.) követi a listán. Az új autó a szakértők szerint az idei Ferrari és a Renault autói alapján készült, és a McLaren mérnökei is jelentős javulásra számítanak az idény második felében.