Montoya nem beszél Ralf Schumacherrel

2004.07.08. 16:38
Bár a csapattársának, Ralf Schumachernek két csigolyája is eltört, amikor Indianapolisban háromszáz kilométeres sebességgel ütközött a falnak, Juan Pablo Montoya a baleset óta nem beszélt vele. A The Times-nak adott interjúban elmondta, azért, mert nem tudja a telefonszámát.
Már majdnem három hét eltelt Ralf Schumacher indianapolisi balesete óta, amelyben - mint az bő egy héttel később kiderült - eltört két gerinccsigolyája is. Mivel az amerikai orvosok nem vették észre a súlyos sérülést, a pilóta valószínűleg pert indít ellenük a német pilóta.

A Williams mindkét pilótáját elveszíti jövőre

A törései miatt a fiatalabbik Schumacher-fivér legalább két hónapig nem ülhet Forma-1-es kocsiba, ha a tervek szerint gyógyul, esetleg a Magyar Nagydíjon indulhat ismét.

Franciaországban a tesztpilóta Marc Gené helyettesítette a huszonkilenc éves németet, és a hétvégi Brit GP-n is ő kap lehetőséget.

Csütörtökön kiderült, Ralf Schumacher már csak a szezon végéig lesz a Williams-BMW tagja, a Toyota vezetői bejelentették, hároméves szerződést kötöttek vele. A Williams így mindkét pilótáját elveszíti az idény végén, mivel Montoya már korábban kijelentette, hogy 2005-től a McLarennél folytatja karrierjét.

"Talán küldetek neki egy sms-t"

Csütörtökön a kolumbiai versenyző a patinás The Times-nak adott interjút, és elárulta, hogy három év alatt sem tudta megkedvelni a kis Schumachert, olyannyira nem, hogy a balesete után még nem is beszélt vele, de még csak jobbulást sem kívánt a csapattársának - ugyanis nem tudja a telefonszámát.

"Nincs meg nekem a száma, és bevallom, nem is gondoltam rá, hogy bárkitől is elkérjem. Viszont az már eszembe jutott, hogy meg kéne kérni valakit, küldjön neki egy sms-t a nevemben" - mondta Montoya. Természetesen felmerült a kérdés, nem gondolja-e, hogy Ralf meg fog sértődni?

Montoya a Williams szakembereivel is elégedetlen

"Nem tudom, hogy megsértettem-e. Egész jól kijövök vele, versenyezni pedig kifejezetten szeretek ellene, de barátok nem vagyunk" - nyilatkozta a dél-amerikai, aki az istálló mérnökeinek is beszólt: "Frank Williams agyondolgozza magát, de a mérnökeink újra nem tudtak versenyképes kocsit készíteni. Folyton időt kérnek, hogy sikeressé tegyék az autót, ami idén különösen rosszra sikerült. De ezzel ők is tisztában vannak, úgyhogy biztosan nem sértődnek meg".