Szilvia
5 °C
16 °C

Ralf Schumacher a Hungaroringen térne vissza

2004.07.12. 10:07
Ralf Schumachernek, a Williams-BMW német pilótájának a június 20-ai indianapolisi futamon egy baleset során két gerinccsigolyája is eltört. A baleset után az orvosok azt mondták, talán az ősszel szállhat ismét versenyautóba. Ő azonban már az augusztus közepén sorra kerülő Magyar Nagydíjon szeretne rajthoz állni.
Az indianapolisi futamon elszenvedett súlyos balesetéből lábadozó Ralf Schumacher a világbajnokság 13. futamán, az augusztus 13-15-i Magyar Nagydíjon szeretne visszatérni a Forma-1 világába. Ezt Mario Thiessen, a német pilótát foglalkoztató Williams-BMW motorsport-igazgatója jelentette ki.

"Többször is beszéltem Ralffal az elmúlt napokban, s mindannyiszor optimistán vélekedett a visszatérés időpontjáról. Sokkal bizakodóbb, mint az orvosok. Napokon belül újabb, alapos vizsgálaton esik át, akkor majd többet tudhatunk erről" - jegyezte meg Thiessen. Hozzátette: Ralf Schumacher szereplését nem befolyásolja, hogy jövőre már a Toyotát erősíti, mivel idén még sokat segíthet a Williamsnek.

Schumacher több millió dollárt ér

Ezt Frank Williams csapatfőnök is megerősítette. "Ralf nélkül folyamatosan csökken az esélyünk a jó helyre az összetett versenyben" - szögezte le az istálló első számú vezetője, aki megjegyezte, hogy többmillió dollártól esik el a Williams, ha nem végez előkelő helyen a szezon végén.

A június 20-i indianapolisi baleset során Ralf Schumacher két gerinccsigolyájában is törés keletkezett, ezért a legutóbbi két futamon, a Francia és a Brit Nagydíjon is a spanyol Marc Gené helyettesítette, de nem szerzett pontot. Az Egyesült Államok Nagydíját követően a 4. helyet birtokló Williams-BMW 36 pontos volt, előtte állt a BAR-Honda (58)és a Renault (66).

Tovább nőtt a különbség

A legutóbbi futam után is ez volt a helyzet, csak a pontszámok módosultak (41-67-79). Vagyis az ifjabbik Schumachert nélkülöző csapat hátránya növekedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?