Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem változik az időmérő

2004.07.16. 09:56
Az angol Autosport magazin csütörtöki száma állította, az FIA (Nemzetközi Autósport Szövetség) pénteki ülésén rábólintanak az F-1-es időmérő menetrendjének azonnali módosítására, ám a szervezet már péntek reggel közölte: a következő, németországi futamon még biztosan nem lesz változás.
A Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) egy szóvivője péntek reggel bejelentette: a Német GP-n biztosan nem változik a Forma-1-es kvalifikációs rendszer.

A módosítás azok után került szóba, hogy a csapatok nagy része, illetve a televíziós társaságok elégedetlenek voltak a két részből álló időmérővel. A tervek szerint a Brit Nagydíjon már új szabályok szerint vezethettek volna a pilóták, de az utolsó pillanatban a Jordan és a Minardi vezetői megvétózták az istállófőnökök által hozott határozatot.

A sajtóreferens elmondta még, hogy a módosítás az ülésen újra szóba került, de nem egyezett bele az összes Forma-1-es team megbízottja, így nem lehetett keresztülvinni.

A Forma-1 mindenhatója, Bernie Ecclestone már korábban is kritizálta a csapatokat, majd miután Silverstone-ban a kvalifikáció első részében a versenyzők minél gyengébb idő elérésére törekedtek, újra felszólalt az azonnali változtatás mellett.

Az Autosport című, legnagyobb szigetországi szaklap csütörtöki számában meg is szellőztette, hogy az FIA pénteki ülésén megszavazzák, hogy a július 25-i, németországi versenyen már új menetrend szerint alakuljon ki a rajtsorrend, ám a szervezet már reggel hivatalosan tudatta, Hockenheimben még minden az eddigiek szerint zajlik.

Arról, hogy a közeljövőben lesz-e változás, még nem nyilatkozott senki az FIA részéről.