Mégsem változik az időmérő

2004.07.16. 09:56
Az angol Autosport magazin csütörtöki száma állította, az FIA (Nemzetközi Autósport Szövetség) pénteki ülésén rábólintanak az F-1-es időmérő menetrendjének azonnali módosítására, ám a szervezet már péntek reggel közölte: a következő, németországi futamon még biztosan nem lesz változás.
A Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) egy szóvivője péntek reggel bejelentette: a Német GP-n biztosan nem változik a Forma-1-es kvalifikációs rendszer.

A módosítás azok után került szóba, hogy a csapatok nagy része, illetve a televíziós társaságok elégedetlenek voltak a két részből álló időmérővel. A tervek szerint a Brit Nagydíjon már új szabályok szerint vezethettek volna a pilóták, de az utolsó pillanatban a Jordan és a Minardi vezetői megvétózták az istállófőnökök által hozott határozatot.

A sajtóreferens elmondta még, hogy a módosítás az ülésen újra szóba került, de nem egyezett bele az összes Forma-1-es team megbízottja, így nem lehetett keresztülvinni.

A Forma-1 mindenhatója, Bernie Ecclestone már korábban is kritizálta a csapatokat, majd miután Silverstone-ban a kvalifikáció első részében a versenyzők minél gyengébb idő elérésére törekedtek, újra felszólalt az azonnali változtatás mellett.

Az Autosport című, legnagyobb szigetországi szaklap csütörtöki számában meg is szellőztette, hogy az FIA pénteki ülésén megszavazzák, hogy a július 25-i, németországi versenyen már új menetrend szerint alakuljon ki a rajtsorrend, ám a szervezet már reggel hivatalosan tudatta, Hockenheimben még minden az eddigiek szerint zajlik.

Arról, hogy a közeljövőben lesz-e változás, még nem nyilatkozott senki az FIA részéről.